8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmbasadorul Chinei la Craiova: Putem consolida colaborarea la nivel central şi local

Ambasadorul Chinei la Craiova: Putem consolida colaborarea la nivel central şi local

Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a susţinut în urmă cu câteva minute o conferinţă de presă la Primăria Craiova, cu prilejul vizitei ocazionate de inaugurarea construcţiei cartierului chinezesc de pe strada Caracal.
Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că a discutat cu ambasadorul chinez despre deschiderea unui parc industrial româno-chinez la Craiova, dar şi despre tipurile de afaceri mixte care se pot derula în Bănie.
La întâlnire a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a spus că investiţiile chineze sunt deocamdată mici şi i-a propus ambasadorului chinez participarea la construirea unor fabrici de componente fotovoltaice.
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a spus că deocamdată investiţiile chineze sunt mici, dar că are convingerea că se poate consolida colaborarea la nivel central şi local. „Este o mare plăcere să vizitează Craiova pentru prima dată la deschiderea construcţiei cartierului chinezesc. În Craiova şi în Dolj sunt condiţii favorabile de colaborare cu China. Sper ca acest proiect de locuinţe, primul de acest fel, să devină o platformă care care să determine şi alte firme sa vină în Craiova. Doljul este un judeţ mare agricol şi am discutat şi despre posibilităţile de colaborare în domeniul agricol. De asemenea, firmele chineze au anumite facilităţi în parcul industrial de aici”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS