3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUtilajele de deszăpezire au revenit la Rânca

Utilajele de deszăpezire au revenit la Rânca

Drumarii au revenit ieri cu utilajele pe DN 67C Novaci – Rânca. După o noapte de ninsori puternice, a fost nevoie de intervenţia a patru utilaje de deszăpezire. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că în zona Rânca au fost mobilizate trei autofreze şi un încărcător. De la kilometrul 22, pe carosabil era ieri zăpadă tocată, iar în zona releului de telecomunicaţii vântul sufla cu putere. Din această cauză, zăpada era adusă periodic pe carosabil, iar autofrezele acţionau pentru a menţine drumul curat. Întrucât se anunţă ninsori slabe şi în următoarele două zile, utilajele vor fi menţinute în zonă pentru a putea acţiona la nevoie. În total a nins 15-20 de centimetri. În zona turistică, stratul de zăpadă măsoară peste 60 de centimetri. Potrivit lui Ion Tudor, orice autovehicul poate urca la Rânca, însă trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă.
„A nins puternic miercuri spre joi. De asemenea, ieri pe zi ninsoarea a fost mai slabă. A trebuit să mobilizăm în zonă trei autofreze şi un încărcător, care fac faţă. Dacă va fi cazul, vom mai trimite utilaje. Se mai anunţă ninsori şi în următoarele două zile, dar mai slabe. Vom vedea cum va evolua vremea. La munte se poate schimba oricând. Sperăm să nu revină viscolul, dar suntem pregătiţi. Stăm în contact şi cu Poliţia Rutieră. Vântul aduce mereu zăpada pe carosabil, dar o curăţăm. În zona releului, zăpada viscolită e adusă în cantităţi mai mari, dar utilajele o îndepărtează de pe carosabil. În zona cabanelor, zăpada este de 50-60 de centimetri. Avem parte de o nouă repriză de iarnă la Rânca“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Grindină la Preajba

Vremea rea a continuat ieri şi în alte localităţi ale judeţului. Vântul a suflat cu putere şi a făcut ca temperaturile să scadă mult. Din această cauză şi-a făcut apariţia un fenomen meteo neobișnuit la început de aprilie. În cartierul Preajba de lângă Târgu Jiu şi în cartierul Drăgoieni a căzut grindina. Ploaia cu gheață a durat doar zece minute, apoi s-a oprit şi a apărut soarele. Autorităţile sunt în alertă, mai ales că vreme rea se anunţă şi în următoarele zile, în special în zona montană şi submontană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS