21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii craioveni participă la "Caravana antidrog"

Elevii craioveni participă la „Caravana antidrog”

Asociaţia Alianţa Internaţională Antidrog- Secţiunea Craiova organizează pentru elevii craioveni, în cadrul programului naţional „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun” dedicată activităţilor extracuriculare şi extraşcolare, „Caravana antidrog”.
Pe 6 aprilie, între orele 10.00 – 10.50, Caravana poposeşte în Sala de Festivităţi de la Palatul copiilor din Craiova, strada Simion Bărnuţiu nr.20, judeţul Dolj. În aceeaşi zi, între orele 11.15 – 12.00, caravana va poposi în Sala de Festivităţi de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, strada Ion Maiorescu nr 2, din Craiova, judeţul Dolj.
La aceste activităţi participă: un ofiţer cu activitatea de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Dolj; un ofiţer cu activitatea de prevenire din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului  Dolj; un medic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Dolj; un ofiţer cu activitatea de prevenire din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

În cadrul Caravane se va pune accent pe:
– informarea despre ameninţările, vulnerabilităţile, riscurile şi infracţiunile asociate consumului de droguri;
– vor fi prezentate elevilor aspecte în scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare pentru neînceperea consumului de droguri, sau evitarea treceri de  la un consum experimental la unul regulat;
– se vor aduce la cunoştinţă participanţilor modalităţi pentru abordarea unui stil de viaţă sănătos, fără droguri şi dezvoltarea abilităţilor de refuz a consumului acestor substanţe;
– se vor prezenta aspecte referitoare la reducerea violenţei în şcoli şi abordarea unui comportament civic adecvat,
– vor fi distribuite participanţilor pliante şi materiale informative antidrog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS