20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRamada Plaza Craiova - ultimele luni de execuție

Ramada Plaza Craiova – ultimele luni de execuție

Ramada Plaza Craiova va fi gata în câteva luni. Scheletul fostului hotel Jiul a căpătat deja o altă față, mai ales în urma iernii, când lucrările nu au fost sistate nici măcar o clipă. Sutele de muncitori de pe șantier așteaptă acum adevărata primăvară, pentru a putea începe lucrul la amenajările interioare ale hotelului. Înainte de deschiderea oficială din această toamnă, pentru când sunt programate deja primele evenimente, va fi asfaltată și parcarea din spatele hotelului, drept mulțumire pentru locatarii care au înțeles deranjul făcut de șantier.

Șantierul fostului hotel Jiul, viitor Ramada Plaza Craiova, este un adevărat furnicar. Sute de oameni lucrează zilnic aici, într-un ritm aproape amețitor, după cum s-a putut constata de-a lungul acestei ierni. Aflat pe lista puținelor șantiere din Craiova pe care lucrările nu au fost sistate deloc în perioada rece, Ramada Plaza mai are câteva luni până la deschidere.

„A fost o determinare din partea tuturor”

„Lucrările merg foarte bine și suntem clar în grafic. După cum probabil ați constatat, nu am avut nici un fel de oprire, doar cu ocazia sărbătorilor legale și a celor religioase. Preconizăm să deschidem în luna octombrie, așa cum povesteam și cu alte ocazii, și suntem bucuroși că inclusiv această iarnă ne-a permis să avem toate zilele lucrătoare. A fost o determinare din partea tuturor, atât a constructorului, cât și a elementelor de management și management de proiect. Pe lângă asta, în momentul în care ai niște angajamente foarte clare atât cu clienți interni, cât și externi, este foarte normal ca toată lumea să tragă într-un singur sens și să nu existe timpi morți“, a povestit administratorul SC Jiul SA, Florin Opriș.
Proiectul de 14 milioane de euro, finanțat în mare parte dintr-un împrumut, a adus pe șantierul din centrul orașului sute de oameni care, fie ploaie, fie vânt, pot fi văzuți cocoțați pe schele pentru a duce la bun sfârșit lucrarea. „În fiecare zi avem o medie de 250-300 de persoane care lucrează, acum, la elementele de arhitectură și amenajări interioare. Deja am terminat partea de structură, am tras toate instalațiile în zonele de camere, iar structura metalică pentru gips-carton este realizată. Așteptăm ca primăvara să-și intre în drepturi și, cu ocazia asta, să putem pune gips-cartonul și să continuăm cu amenajările interioare“, a mai precizat Opriș.

Sala de evenimente, deja rezervată

Conducerea SC Jiul SA a dezvăluit și cum va arăta una dintre cele mai râvnite spații ale hotelului, care este deja rezervat pentru mai multe evenimente în toamna acestui an. „Ne găsim în sala de evenimente, în ballroom-ul hotelului, care va găzdui deja, începând cu luna octombrie, primele evenimente de familie – nunți, botezuri -, dar și conferințe și așa mai departe. Acest loc va fi foarte bine dimensionat pentru un eveniment de acest gen. Este o sală de 505 mp, fără nici un fel de stâlp în lateral sau în alte părți ale sale, de așa manieră încât evenimentul să aibă toate calitățile“, a povestit administratorul SC Jiul SA. „Atașate“ sălii de evenimente vor fi un foaier, iar lângă acesta, zona de grădină a hotelului.

Locatarii vor avea parcarea modernizată

Important pentru craiovenii care locuiesc în zona șantierului este faptul că parcarea din spatele hotelului va fi și ea modernizată. În urmă cu câteva luni, SC Jiul SA a cerut permisiunea Primăriei Craiova să închidă această parcare, atât pentru a-și extinde șantierul, cât și pentru a-i feri de posibile accidente pe cei care tranzitează zona. În schimb, a promis să renoveze această parcare pentru rezidenții din zonă. „Parcarea este un element prin care noi încercăm să le mulțumim oamenilor din spatele hotelului pentru că, de-a lungul perioadei de demolare parțială și construire, a trebuit să suporte zgomot. Poate nu întotdeauna i-am lăsat să doarmă, dar încercăm să ne revanșăm un pic față de dumnealor cu parcarea amenajată la standardele actuale“, a precizat Opriș.

Ramada Plaza Craiova, în cifre

Hotelul din Craiova este singurul Ramada Plaza din România din afara Bucureștiului. Pe lângă sala de evenimente, care are o capacitate de peste 300 de persoane, hotelul va mai avea un restaurant de 180 de persoane, trei săli de conferință, 162 de camere pentru cazare, zonă de wellness și SPA, o piscină acoperită, saună, hamam (baie turcească cu abur uscat – n.r.) și zonă de fitness. Hotelul va avea și 86 de locuri de parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS