24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Incendiu izbucnit la o casă din oraşul Strehaia, din cauza jocului unui copil cu focul

Mehedinţi: Incendiu izbucnit la o casă din oraşul Strehaia, din cauza jocului unui copil cu focul

Mulţi copii suferă din cauza arsurilor şi din nefericire, anual, se înregistrează multe decese ale copiilor, în urma incendiilor care au drept cauză, jocul cu focul. Este o tragedie atunci când incendiul lasă în urma lui victime din rândul copiilor. Acest lucru este determinat de faptul că adulţii  nu-i învaţă sau nu-şi supraveghează suficient copiii, aceştia neştiind cum să procedeze în cazul izbucnirii unui incendiu.
Ieri, un incendiu izbucnit într-o locuinţă din oraşul Strehaia, a fost stins de pompieri înainte de a se extinde la întreaga casă. Din fericire, copilul care s-a jucat cu focul şi a generat incendiul nu a avut de suferit. Un echipaj de pompieri din cadrul Pichetului Strehaia, a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pe str. Republicii din oraşul Strehaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins  mobilier şi materiale textile din dormitor, însă a  fost stins de pompieri înainte de a se extinde la întreaga casă de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de jocul fiului proprietarei cu focul.

Pentru a preveni astfel de evenimente, se recomandă:
– păstrarea surselor de foc în locuri în care nu au acces copiii;
– supravegherea copiilor şi evitarea lăsării acestora încuiaţi în locuinţe, cu lumânări aprinse, sobe, plite sau aparate electrice în funcţiune.

Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii, constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

Pentru a reduce numărul incendiilor la locuinţe şi implicit al victimelor din rândul copiilor, la nivel naţional, a fost lansată, de către IGSU, încă din anul 2012, campania  naţională de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS