19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCurțile interioare din Centrul Istoric intră și ele în reabilitare

Curțile interioare din Centrul Istoric intră și ele în reabilitare

Curțile interioare din Centrul Istoric, care se găsesc în spatele blocului Femina, dar și cele cu intrare din strada Nicolaescu-Plopșor sau Theodor Aman vor fi reamenajate și ele. Lucrul deja a început în curtea interioară din zona Bisericii „Sfântul Ilie“ cu tăierea copacilor și montarea bordurilor.

Un cititor GdS ne-a sesizat că spațiul interior al blocurilor de la Femina este în discrepanță cu Centrul Istoric, aflat de la sfârșitul anului 2013 în reabilitare. Acesta s-a plâns de felul în care arată curtea respectivă, dar și de curățenia din zonă. „Se laudă cu Centrul Istoric, dar credeți-mă, parcă am fi în Evul Mediu acolo. Câini, pisici, gunoaie peste tot… Casele și blocul arată execrabil, tinerii își fac nevoile în gangurile acelea infecte. Așa arată cu adevărat fața nevăzută a Centrului Istoric. Vă rog frumos să faceți ceva, pentru că este păcat, în secolul 21, să trăim în halul ăsta“, ne-a scris craioveanul.

Spațiile, refăcute de Delta și RAADPFL Craiova

De fapt, zonele respective nu au fost incluse în proiectul pentru amenajarea și revitalizarea Centrului Istoric de la început. Situația este cunoscută de municipalitate și întâmplarea face ca, începând chiar de ieri, altă curte interioară din Centrul Istoric să fie curățată. „Știm despre ce este vorba și este adevărat. Este o discrepanță mare între ceea ce avem în partea modernizată a Centrului Istoric și aceste curți interioare. Noi am început să intervenim chiar din aceste zile într-o altă curte interioară, cea din spatele magazinului CS Universitatea Craiova, pe unde se intră din străzile Theodor Aman și Nicolaescu-Plopșor. Vom interveni cu ajutorul Delta ACM, în cadrul contractului de lucrări de reparații străzi, pentru a realiza parcări pavate, dar și alei, fiindcă nu mai putem intra cu utilaje în aceste zone pentru a le asfalta. În ceea ce privește spațiile verzi, de toa­letarea și curățarea acestora se vor ocupa angajații Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova“, a precizat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.
Altă zonă a Centrului Istoric care va fi realizată tot de primărie și care nu a fost inclusă în proiect este cea din spatele blocurilor de pe Theodor Aman. Aici, locul tomberoanelor și al gunoaielor din zonă urmează să fie luat de o piațetă pentru locatarii din zonă, și nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS