20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii plantează copaci Pădurea Seaca Optășani

Oltenii plantează copaci Pădurea Seaca Optășani

Consiliul Judeţean Olt organizează, mâine, începând cu orele 10.30, o acţiune de plantare de copaci în zona ariei protejate Pădurea Seaca Optășani. Acțiune este organizată, în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”, de Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde” şi Direcţia Silvică Olt .
Evenimentul se va desfăşura sub sloganul „Pădurea, aurul verde al planetei” şi presupune participarea cadrelor didactice şi a elevilor din cadrul Şcolilor Gimnaziale din localităţile Poboru, Spineni, Găneasa, Piatra Olt, Pleşoiu, Scornicești şi Liceului Tehnologic Piatra Olt, precum şi a comunităţilor locale din zonă, la o activitate de informare şi conştientizare privind rolul pădurii şi al conservării florei şi faunei din ariile protejate constituite în cadrul Reţelei Natura 2000.

În cadrul evenimentului se va realiza o acțiune de plantare puiet forestier pe teritoriul ariei protejate de către participanți, sub directa coordonare a reprezentanților Direcţiei Silvice Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS