18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Program special pentru elevi la Filarmonica Oltenia

Craiova: Program special pentru elevi la Filarmonica Oltenia

Filarmonica „Oltenia” propune elevilor, cu prilejul programului „Şcoala Altfel”, în perioada 6-9 aprilie 2015, două programe atractive, prezentate de Orchestra Simfonică dirijată de Alexandru Iosub și Corala Academică pregătită de maestrul de cor Manuela Enache.

Sub genericul ”Iubiţi muzica clasică”, cei mici sunt invitați să guste savuroasa poveste muzicală ”Petrică și lupul” și concertul coral interactiv ”Spune-ți povestea”.

Prokofiev a inventat povestea ”Petrică şi lupul” şi a scris singur textul care să-i ilustreze muzică, pornind de la câteva frânturi de amintiri din propria să copilărie. Conţinutul melodic al lucrării este perfect adaptat pentru a relevă caracterul ludic al naraţiunii: fiecare personaj din poveste individualizat şi evidenţiat până la cele mai fine trăsături descriptive de caracter, de câte un instrument diferit sau grup de instrumente. Petrică este reprezentat prin vocea instrumentelor cu coarde, pasărea – de flaut, raţa – de oboi, pisica – de clarinet, lupul – de partida cornilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS