21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru incendii stinse noaptea trecută de pompierii mehedinţeni

Patru incendii stinse noaptea trecută de pompierii mehedinţeni

Pompierii mehedinţeni au intervenit noaptea trecută pentru stingerea a patru incendii, două dintre acestea izbucnite la pubele cu resturi menajere, în municipiile Orşova şi Dr.Tr.Severin, un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi altul la o casă de locuit.

Incendiul, izbucnit în cursul nopţii trecute, la pubele de gunoi din municipiul Orşova, a pus în pericol autoturismele şi magaziile cu lemne aflate în apropiere. Intervenţia pompierilor a făcut ca flăcările, ce au cuprins 13 pubele de gunoi, să nu se extindă la autoturisme şi depozite de lemne. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o crearea din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

Detaşamentul de pompieri Orşova a intervenit, noaptea trecută, cu un autocamion şi 10 pompieri, pe raza municipiului Orşova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, cu pericol de propagare la pădurea din apropiere. Incendiul, a cuprins cca. 2ha vegetaţie uscată, şi a fost stins înainte de a se extinde la litieră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera acel incendiu.

Tot în cursul nopţii trecute, la ora 02.50, pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie Baia de Aramă au intervenit, în satul Rudina, comuna Bala, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pentru stingerea incendiului, care a cuprins acoperişul casei, tavanele din lemn, mobilierul şi aparatura electrocasnică, pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. La stingerea incendiului a participat şi SVSU Bala, cu o autospecială cu apă şi spumă şi patru voluntari. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric cu izolaţie deteriorată.

În dimineaţa zilei de marţi, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în localitatea Topleţ, judeţul Caraş-Severin, la un accident rutier soldat cu 2 victime. Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu ca urmare a producerii accidentului rutier, dar şi pentru transportarea uneia dintre victime la UPU Orşova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS