7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Vremea continuă să rămână oscilantă în următoarele două săptămâni, perioadă în care temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice în prima parte a intervalului 30 martie – 12 aprilie 2015, cu ploi aproape zilnic moderate cantitativ, iar în nopțile mai reci nu sunt excluse precipitațiile mixte, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 12 și 14 grade, dar în perioada 3 – 8 aprilie vor scădea până la medii de 10…11 grade, caracterizând un regim termic sub cel normal. După data de 9 aprilie, temperaturile vor crește ușor și treptat până la valori medii de 13…14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptând nopțile din perioada 3 – 8 aprilie, când vor apropiate de pragul de îngheț. Până pe data de 4 aprilie, doar local și trecător va ploua, apoi vor fi ploi, în general slabe cantitativ, pe arii mai extinse.

La munte, în primele trei zile ale intervalului și după data de 9 aprilie, valorile termice diurne medii vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, dar în restul perioadei de prognoză se vor situa în jurul valorii de zero grade și vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit.
De-a lungul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi negative, în medie, între—8 și—2 grade Celsius. Aproape zilnic vor cădea precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, exceptând intervalele 30 martie — 1 aprilie și 9 — 12 aprilie, când vor predomina ploile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS