16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima care a îngrozit o ţară

Crima care a îngrozit o ţară

Locuitorii din comuna Bobiceşti sunt în stare de şoc după ce un bărbat şi-a ucis cele două fete, apoi s-a sinucis
Locuitorii din comuna Bobiceşti sunt în stare de şoc după ce un bărbat şi-a ucis cele două fete, apoi s-a sinucis

Locuitorii comunei Bobiceşti din judeţul Olt sunt în stare de şoc, după ce sâmbătă la prânz, consăteanul lor, Dan Tudosie, de 39 de ani, şi fiicele sale, Claudia şi Elena, de 15, respectiv nouă ani, au fost găsiţi spânzuraţi într-o anexă a gospodăriei. Macabra descoperire a făcut-o chiar mama fetelor, care, îngrijorată că acestea nu răspund la telefon, a mers să le caute.
Femeia, asistentă a medicului de familie din comună, plecase împreună cu cele două fete de acasă în urmă cu o lună, la părinţii săi, din cauza violenţei bărbatului, care nu avea serviciu şi care obișnuia să bea. Sâmbătă dimineaţă, Dan Tudosie şi-a sunat fetele să vină să-l vadă, că s-a întors din spital, spunând că îi este foarte dor de ele. Femeia le-a lăsat pe fete să meargă să-şi vadă tatăl şi le-a spus să vină repede pentru că pregăteşte masa de prânz. Pentru că au întârziat şi nu au răspuns la telefon, femeia a luat bicicleta şi s-a dus la fosta locuinţă conjugală. Acolo a făcut teribila descoperire.
„De la sfârșitul lunii februarie, fiica mea a intentat divorț, nu a mai rezistat să trăiască în teroare. De câteva ori a venit poliția la ei pentru că făcea scandal. Astăzi (sâmbătă – n.r.) le-a sunat pe fete și le-a rugat să treacă pe la el. De mai bine de o săptămână fata mea și cu fetele stăteau la mine. Copiii s-au dus la el și noi le așteptam să se întoarcă să mâncăm de prânz. Fata mea s-a dus după ele și a descoperit nenorocirea“, a declarat bunica fetelor. Potrivit poliţiştilor, din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul şi-a spânzurat fiicele, apoi s-a sinucis în acelaşi mod.

Destine frânte de propriul tată

Dan Tudosie a ucis-o mai întâi pe fata cea mică, Elena, după ce a trimis-o pe Claudia la magazinul din sat. Când s-a întors, fata de 15 ani şi-a găsit sora spânzurată. În urma necropsiei, legiştii au stabilit că fata cea mare s-a luptat cu tatăl ei atunci când şi-a dat seama că bărbatul vrea să o omoare. Legiştii au constatat că aceasta a fost lovită în cap şi că are mai multe zgârieturi pe faţă. Claudia nu a murit în urma loviturii primite la cap. Atunci când a fost pusă în ştreang, încă trăia.
Fata cea mare, Claudia, era elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, din Slatina, iar cea mică, Elena, era elevă la şcoala din Bobiceşti şi frecventa cursurile Şcolii Populare de Artă din Slatina Amândouă aveau harul cântecului popular, doreau să devină cântăreţe de muzică populară şi făceau parte din Ansamblul Folcloric Bobiceşti.

Externat pe semnătura unei rude

Bărbatul, cunoscut cu afecțiuni psihice, a fost în repetate rânduri internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului de Urgență Slatina. În urmă cu câteva zile, bărbatul a vrut să se sinucidă şi a luat un pumn de pastile. A fost internat la Psihiatrie şi externat după trei zile, fiind scos pe semnătură de o rudă. Specialiştii susțin că legea nu îi ajută cu nimic în acest sens, pentru că nu pot ţine pacienţii cu forţa în spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS