Acasă Local Dolj Avertizarea Cod Galben de inundaţii, prelungită până luni pe râuri din 11...

Avertizarea Cod Galben de inundaţii, prelungită până luni pe râuri din 11 judeţe

-

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a actualizat atenționarea hidrologică din 27 martie și a emis, duminică, Cod Galben pe mai multe râuri din bazine hidrografice din 11 județe, până luni la ora 16,00

Avertizarea cod galben de inundaţii a fost prelungită pe râuri din judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Covasna şi Braşov.
Sunt sub avertizare Cod Galben sunt râurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Micfalău – Hoghiz (judeţele Covasna şi Braşov), Teslui, Gemărtălui (judeţele Dolj şi Olt), Beica, Mamu, Pesceana (judeţele Vâlcea şi Olt), Vedea, bazinul superior, din amonte de Văleni, Teleorman, bazinul superior şi mijlociu (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov, bazinul superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu), Prahova, sectorul din aval de confluenţa cu Teleajen, Ialomiţa, în sectorul din aval de confluenţa cu Prahova – Coşereni (judeţele Prahova şi Ialomiţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor avertizate cu cod galben, potrivit sursei citate.

Avertizarea cod galben de inundaţii emisă anterior pentru alte bazine hidrografice a fost ridicată duminică, la ora 12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care recompensele, favorurile şi banii obținuți de la locul de muncă alcătuiesc tema principală. Puteţi primi mici...