Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat o alertă de inundaţii către toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi însemnate cantitativ, valabilă până mâine, la ora 10.00.  În intervalul menţionat, vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp în Dobrogea, în estul şi nordul Munteniei şi în sudul Moldovei. În zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.
Va ploua local şi temporar şi în celelalte regiuni, dar în general slab. 

Sunt pe cale se reverse răul Lotru din judeţul Vâlcea, şi afluenţii Oltului din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Râul Ialomiţa va crea şi el probleme în 3 judeţe: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa. E posibil şi Buzăul iasă din matcăFiecare judeţ afectat de vremea rea trebuie raporteze imediat evoluţia situaţiei.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.