27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOra Pământului la Craiova

Ora Pământului la Craiova

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC), Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova (JCI Craiova) şi Centrul Local Craiova Cercetaşii României (ONCR) vor organiza pe data de 28 martie 2015 o serie de evenimente dedicate Orei Pâmântului, sărbătorită, la nivel internaţional.

În cursul dimineţii, cu începere de la ora 11:00, este programat turul ciclist al oraşului JCI Cycling Day, cu plecare din zona centrului de biciclete din Parcul Naţional Nicolae Romanescu.

Manifestările continuă între orele 19:00 şi 20:00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, atunci când va avea loc prezentarea „EURONEAR şi contribuţia românească în studierea asteroizilor apropiaţi de Pamant” a astronomului Ovidiu Văduvescu de la Isaac Newton Group of Telescopes, La Palma, Canary Islands, Spain. Elevii premianţi ai olimpiadelor de Fizică şi Astrofizică, fazele judeţene, vor fi felicitaţi de către Departamentul de Fizică al Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, în acest cadru festiv.

Organizatorii au inclus în program şi un marş stradal pe traseul Universitate – Piaţa Mihai Viteazul, între orele 20:20 şi 20:35, dar şi un spectacol de dans la care sunt invitaţi să participe toţi craiovenii în Paţa Mihai Viteazul din Craiova. Centrul ASTROED va oferi pe parcursul evenimentelor observaţii astronomice la Universitatea din Craiova.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind un brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. La ediţia 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.

Campania de anul acesta, intitulată „Dăruiește naturii din energia ta!” este o invitație din partea organizatorilor către toţi craiovenii şi toţi românii să stingă luminile în case și să iasă la o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia sau colegii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS