11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFuncționară de la Impozite și Taxe, eliberată din arest

Funcționară de la Impozite și Taxe, eliberată din arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să elibereze din arest o angajată Direcției de Impozite și Taxe, acuzată alături de alți 13 angajați și foști angajați ai instituției de comiterea de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu.
Cercetările în acest dosar au fost începute încă de la jumătatea anului 2011, iar, pe 23 ianuarie, anul acesta, oamenii legii au cerut arestarea preventivă a 14 inculpați. Judecătoria Craiova a dispus însă arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a numai șase dintre cei 14 inculpaţi – Vasilica Bumbac, Claudia Bogoi, Lucica Păsărică, Georgeta Mitroi, Elena Munteanu şi Octavian Cojocaru.
Zece dintre cei 14 inculpați din acest dosar sunt angajați ai Direcției de Impozite și Taxe Craiova, iar alți patru – Corina Coadă, Lucica Păsărică, Valentina Cătănescu și Andreea Beldeanu au lucrat la această instituție.
Ulterior, pe 28 ianuarie, Tribunalul Dolj a dispus eliberarea din arest inculpaților Claudia Bogoi și Lucica Păsărică, iar în prezent numai trei inculpați mai sunt în arest, pentru că Tribunalul Dolj a hotărât ca Vasilica Bumbac să fie arestată la domiciliu.
Inculpații din acest dosar sunt acuzați că, în calitate de funcţionari ai Direcţiei de Impozite şi Taxe, în perioada 2007-2014, „au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale“. Funcționarii Direcției de Impozite și Taxe mai sunt acuzați că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau acest drept, dar și că ar fi anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, „în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul“. Prejudiciul a fost calculat de anchetatori la suma totală de 650.539 de lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru 3 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS