Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Craiova, coordonați de un procuror DIICOT, au descins joi dimineață, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism.
Este vorba de 15 percheziţii domiciliare, făcute în Craiova și localitățile doljene Mischii, Pielești, Murgași și Teasc, la mai multe persoane suspectate că au exploatat sexual mai multe tinere, atât în ţară, cât şi în străinătate. Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, „din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2014 – martie 2015, membrii grupării ar fi recrutat mai multe minore, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe raza muncipiului Craiova şi în Italia, Germania sau Irlanda, încasând bani obţinuţi din aceste activităţi. În cazul unor victime, recrutarea, adăpostirea şi/sau transportarea în scopul exploatării sexuale s-ar fi realizat prin inducere în eroare (promisiuni de concubinaj/căsătorie) sau prin constrângere fizică şi psihică“. Procurorii craioveni mai spun că, în cazul minorelor, proxeneții au folosit acte false pentru a le scoate din țară. „O parte dintre victime ar fi fost trecute fraudulos frontiera de stat de către membrii grupării, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaraţii false de consimţământ ale părinţilor la plecarea în străinătate a copilului  minor“, au mai explicat procurorii DIICOT.
După percheziții, la sediul DIICOT din Craiova au fost aduse pentru a fi audiate de procurorul de caz 11 persoane. De asemenea, oamenii legii au ridicat în urma acțiunii mai multe telefoane mobile, calculatoare, documente și un Mercedes folosit la transportul victimelor.
Acțiunea de joi a fost făcută cu sprijinul ofițerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.