6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii doljeni, la ceas aniversar

Polițiștii doljeni, la ceas aniversar

Polițiștii doljeni au sărbătorit, ieri, 193 de ani de la înființarea Poliției Române
Polițiștii doljeni au sărbătorit, ieri, 193 de ani de la înființarea Poliției Române

Inspectoratul de Poliţie al Județului (IPJ) Dolj a organizat ieri, începând cu ora 13.00, o serie de manifestări cu ocazia aniversării Zilei Poliţiei Române. „Astăzi, 25 martie 2015, se împlinesc 193 de ani de «lege și onoare», 193 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Pentru toţi poliţiştii români, dar mai ales pentru poliţiştii doljeni, această zi are o mare însemnătate, fiind strâns legată de semnificația Bunei Vestiri, care se află pe primul steag al Agiei, simbol care a fost preluat pe actualul drapel al Poliției Române“, a transmis conducerea IPJ Dolj.
Evenimentul, care a avut loc la sediul IPJ Dolj de pe strada Amaradia din Craiova, a început cu un ceremonial religios şi a continuat cu comemorarea poliţiştilor căzuţi la datorie, fiind depuse coroane de flori la monumentul ridicat în memoria acestora.
După aceea, participanţii la eveniment – printre care s-au numărat reprezentanți ai administrației publice locale şi județene, colegi de arme și delegații de polițiști din Bulgaria și Serbia, au urmărit un exercițiu demonstrativ al luptătorilor de la Serviciul Acțiuni Speciale.
Activitățile au continuat apoi în Amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu“, unde au fost premiaţi poliţiştii câştigători ai competiţiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Poliției Române (șah, tenis de masă, tenis de câmp, fotbal și tir) şi au fost organizate momente festive dedicate delegaţiilor străine şi oficialităţilor prezente la eveniment.
De asemenea, tot ieri, au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim 11 poliţişti, dintre care cinci ofiţeri şi șase agenţi de poliţie. Alţi 25 de ofiţeri şi 117 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.
Pentru prima oară, anul acesta, conducerea IPJ Dolj a organizat pentru invitaţi o paradă a ținutelor, ocazie cu care au fost prezentate uniformele arnăuţilor, dorobanţilor, miliţienilor, dar și cele ale poliţiştilor.
După festivităţile de la sediul IPJ Dolj, reprezentanţii delegaţiilor străine au fost însoţiţi de poliţiştii doljeni la Muzeul de Artă din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS