16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOra Pământului în Craiova

Ora Pământului în Craiova

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova, Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova şi Centrul Local Craiova Cercetaşii României va organiza sâmbătă o serie de evenimente dedicate Orei Pământului (Earth Hour).
De la ora 11.00, cu plecarea din Parcul Naţional “Nicolae Romanescu” (centrul de închirieri biciclete), se organizează turul ciclist al oraşului JCI Cycling Day.
Între orele 19.00 – 20.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, dr. docent Ovidiu Văduvescu, astronom internaţional de origine română, prezintă conferinţa „EURONEAR şi contribuţia românească în studierea asteroizilor apropiaţi de Pământ”.
Între orele 20.20 – 20.35 va avea loc un Marş stradal pe traseul Universitate – Piaţa Mihai Viteazul.
Între orele 20.30 – 21.00, toţi cetăţenii oraşului Craiova sunt invitaţi să danseze în Piaţa Mihai Viteazul Craiova. Acţiunea este susţinută de cluburile de dans din oraş.
Observaţii astronomice vor fi oferite de Centrul ASTROED la Universitatea din Craiova.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oraăîn acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediţia 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.
Sărbătorim Earth Hour de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.
Mesajul este acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extra-consum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât este nevoie urgenţă de acţiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul ajunge chiar şi în cele mai înalte foruri ale decidenţilor.
Campania de anul acesta este o invitaţie să ne dăruim energia naturii – de Earth Hour şi apoi în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit şi, deci, mai sănătos. Mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este Dăruieşte naturii din energia ta!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS