10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Simulare de incendiu la o fabrică de pâine din Slatina

Olt: Simulare de incendiu la o fabrică de pâine din Slatina

 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a organizat astăzi o simulare de incendiu în municipiul Slatina, pe strada Drăgănești. În scenariul exerciţiului, a fost vorba despre stingerea unui incendiu puternic izbucnit la fabrica de pâine din zonă.
La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, în sala motoarelor,camera tehnică și camera de comandă. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul fabricii a fost evacuat, dar nu s-a făcut și prezența lucrătorilor, existând posibilitatea ca în interiorul clădirii să mai fie persoane blocate. Trei persoane au fost rănite ușor pe timpul operațiunilor de salvare, iar un angajat s-a intoxicat cu fum. Pompierii au acționat pentru izolarea și lichidarea incendiului, iar personalul paramedical a interevnit pentru acordarea îngrijirilor medicale celor trei răniți și persoanei intoxicate cu fum. Intervenția a durat mai bine de o oră.
Obiectivele principale ale exercițiului au fost perfecționarea deprinderilor serviciilor profesioniste și personalului de pe locul de muncă, cunoașterea măsurilor de protecție de către personalul obiectivului și verificarea condițiilor și particularităților din zonele afectate de incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS