22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGuvernul a cheltuit banii de pomană cu locuinţele sinistraţilor

Guvernul a cheltuit banii de pomană cu locuinţele sinistraţilor

Majoritatea caselor sunt goale
Majoritatea caselor sunt goale

Casele sinistraților de la Cojani și Câmpu Mare – Gorj rămân în continuare fără locatari. Guvernul a investit milioane de euro pentru a le ridica locuinţe noi sinistraţilor din diferite localităţi ale judeţului Gorj. Primăriile Albeni şi Târgu-Cărbuneşti au pus la dispoziţie terenuri în zonele Cojani şi Câmpu Mare. În urmă cu zece ani a început construcţia primelor case şi chiar a unei şcoli ultramoderne, însă aceasta rămâne în continuare închisă, deşi nu există asemenea unităţi de învăţământ în multe oraşe din judeţ şi din ţară. Majoritatea sinistraţilor care au beneficiat de reconstrucţia caselor în cele două zone provin din comuna Roşia de Amaradia, grav afectată în ultimii ani de alunecări de teren. De vină pentru că oamenii au refuzat să se mute în noile case sunt şi autorităţile locale, care nu au reuşit încă să finalizeze lucrările pentru introducerea de utilităţi.

Transformate în locuinţe sociale

Doar jumătate din cele câteva zeci de case sunt locuite, unul din motive fiind lipsa apei. Câţiva sinistraţi şi-au reconstruit alte case la Roşia de Amaradia. Cei care nu au avut altă variantă au acceptat satul de sinistrați din comuna Albeni, însă nici până acum edilii nu au reușit să le ofere oamenilor condiții minime.
„Proiectul pentru apă și canal pentru sinistrații este în derulare. În maximum o săptămână va avea loc licitația. Să sperăm că din prima lună de vară vor începe lucrările“, a declarat primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea. Sinistraţii nu s-au grăbit să se mute nici la casele din satul Cojani. Primarul orașului Târgu-Cărbunești, Mihai Mazilu, a declarat că va face demersuri ca toate cele 23 de case nelocuite să fie oferite celor cu probleme sociale. „Din cele 58 de case, aproximativ 35 sunt locuite, restul de 23, nelocuite. Se vede din stradă că sunt neîngrijite, mai ales că au utilități. La Primăria Târgu-Cărbunești sunt 26 de cereri depuse de persoane cu probleme sociale care își doresc o locuință“, a declarat Mihai Mazilu, primarul orașului Târgu-Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS