12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExerciţiu de alarmare în cazul unui accident aviatic pe Aeroportul din Craiova

Exerciţiu de alarmare în cazul unui accident aviatic pe Aeroportul din Craiova


Astăzi a avut loc exerciţiu cu tema „Gestionarea situaţiilor de urgenţă  determinate de producerea unui incident aviatic la o aeronavă de pasageri în timpul desfăşurării operaţiunilor de aterizare pe pista Aeroportului Internaţional Craiova”, desfășurat pe Aeroportul  Internaţional Craiova.

O aeronavă AIRBUS A320, cu 176 pasageri şi 6 membri ai echipajului (2 piloţi şi 4 însoţitori de bord), efectuează manevrele de aterizare pe pista principală a Aeroportului Internaţional Craiova. Pe parcursul manevrelor de aterizare, comandantul aeronavei informează turnul de control că trenul de rulare faţă nu s-a deschis. Controlorul de trafic aerian îndrumă pilotul aeronavei să execute un zbor de recunoaştere deasupra pistei de aterizare, unde se observă vizual faptul că trenul de rulare faţă nu este coborât. Comandantul aeronavei ia decizia de a rămâne în aer timp de 30 minute, pentru a consuma cea mai mare parte din combustibil, în scopul reducerii cantităţii combustibile ce se poate aprinde în momentul aterizării forţate. În cadrul Aeroportului Internaţional Craiova a fost activată celula de urgenţă, care a fost informată de către Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană Craiova despre evenimentul produs solicitându-se sprijinul structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în situaţia producerii unui accident de aviaţie prin SNUAU 112.

Scopul exerciţiului a fost de verificare asigurării unui răspuns coordonat al tuturor componentelor Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, evaluarea informaţiilor şi analiza situaţiei iniţiale, stabilirea variantelor optime pentru intervenţie şi a concepţiei de alarmare a instituţiilor şi serviciilor publice descentralizate în scopul minimizării impactului asupra persoanelor afectate de evenimentul aviatic, precum şi a mediului. Amănuntwe în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS