Filarmonica Oltenia prezintă vineri,  27 martie, de la ora  19.00,  un  Concert în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Coreeană.
Orchestra Simfonică  a  Filarmonicii  “Oltenia” va interpreta sub bagheta dirijorului  Jin  Wang, din China, Uvertura operei “Maeştrii cântăreţi”, de Richard Wagner, Concertul nr. 3 în Si minor pentru vioară şi orchestră,op.61, de Camille Saint-Saëns şi Variaţiuni şi Fugă pe o temă de Purcell, op. 34, de Benjamin Britten. La vioară va fi solista Yoon-Hee  Kim, din Coreea de Sud. Povestitorul spectacolului va fi manuela Enache.

Jin Wang a susţinut peste 600 de concerte la pupitrul unor cunoscute  orchestre europene, precum Orchestrele Simfonice Radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra  Filarmonică „Toscanini” (Italia), Orchestra Simfonică din Praga (FOK),  Filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm, Orchestrele Operei Regale  din Stockholm, Operei de Stat din Praga, Orchestrele Naţionale din  Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc.
Profunzimea sentimentelor pe care le transmite violonista Yoon-Hee Kim impresionează mai mult decât tehnica ei perfectă. Evoluţia ei artistică  exprimă virtuozitate, energie şi pasiune.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.