21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPadocul va fi mutat şi extins

Padocul va fi mutat şi extins

Câinii comunitari vor beneficia de un padoc mai mare (Foto: Eugen Măruţă)
Câinii comunitari vor beneficia de un padoc mai mare (Foto: Eugen Măruţă)

Primăria Târgu Jiu va muta padocul de câini în altă zonă a municipiului. Adăpostul în care municipalitatea îngrijeşte câinii fără stăpân este amplasat în partea de sud a oraşului, în apropierea noii zone comerciale. Aici sunt îngrijiţi peste 400 de câini comunitari. Există deja mai multe solicitări din partea investitorilor actuali ca adăpostul să fie mutat în altă parte a oraşului, pentru ca activitatea comercială să poată fi extinsă şi să apară noi investiţii. De asemenea, în partea de sud a oraşului se află şi padocul Asociaţiei „Pro Animals“, unde sunt adăpostiţi aproximativ 800 de câini comunitari. Şi acest padoc va trebui să fie mutat în altă parte.
Autorităţile au identificat deja două terenuri în partea de nord a oraşului, unde ar putea să funcţioneze pe viitor cele două centre unde sunt îngrijiţi câinii fără stăpân.

Capacitate mărită

Alexandru Zaharia, şeful Edilitara Public SA, societatea care administrează actualul padoc, a declarat că viitorul centru va avea o capacitate de cazare pentru 800-1.000 de câini fără stăpân.
„Dacă mai amenajăm câteva spaţii, în actualul adăpost putem să mai cazăm 50-100 de câini comunitari şi cam asta ar fi maximum. Anul acesta mai stăm cu adăpostul în partea de sud a oraşului. Deja ne-am orientat către alte locuri unde există teren disponibil şi unde nu sunt zone locuite, să nu avem alte probleme. Este obligatoriu ca şi adăpostul asociaţiei să se mute cu noi. Căutăm deci două terenuri. Vrem ca noul padoc să aibă o capacitate de cazare de până la o mie de animale şi credem că vor fi suficiente pentru a nu mai vedea câini pe străzi. Este important să intre în programele de sterilizare pentru a nu se înmulţi. Este obligatoriu să ne mutăm în altă parte cu padocul pentru că unde suntem acum vor mai apărea investiţii şi nu mai putem să fim şi noi tot acolo“, a declarat Alexandru Zaharia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS