12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManifestări dedicate Zilei Poliţiei Române la Râmnicu Vâlcea

Manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române la Râmnicu Vâlcea

Poliţiştii vâlceni sărbătoresc mâine Ziua Poliţiei Române, ocazie cu care sunt organizate o serie de manifestări menite să marcheze importanţa acestei zile.
Activităţile  vor debuta în municipiul Râmnicu Vâlcea, în intervalul orar 11.30 – 17.00, în parcarea centrului comercial din centrul oraşului, va fi organizată o expoziţie inedită cu stand-uri de prezentare a tehnicii şi materialelor din dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului de Ordine Publică – Poliţia de Proximitate, Serviciului Rutier, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, Corpului Naţional al Poliţiştilor – Biroul Teritorial Vâlcea.

De asemenea, va fi amplasat un punct de documentare – informare, unde poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri vor distribui materiale informativ – preventive.

Alături de toate acestea, se va putea viziona  şi o expoziţie de desene/pictură cu tematică specifică activităţii de poliţie.

Cei prezenţi se vor putea delecta cu exerciţiile de dresaj prezentate de o echipă mixtă, formată din poliţist-conductor şi Fred, câine de serviciu din dotarea Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea (orele 12.15, 14.00,.15.00, 16.15) şi intervenţii cu rol demonstrativ ale luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, fiind simulat un jaf armat de la o bancă (orele 12.30, 16.30).

Totodată, cei dornici, vor putea experimenta starea de ebrietate, fără a fi necesar consumul de băuturi alcoolice. Poliţiştii rutieri vor oferi celor prezenţi posibilitatea folosirii unor ochelari, a căror purtare simulează starea de ebrietate.

La ora 12.30,  în sala Consiliului Judeţean Vâlcea,  din municipiul Râmnicu Vâlcea, va avea loc şedinţa festivă, în cadrul căreia vor fi susţinute alocuţiuni de către autorităţilor locale şi prezentate mesajele conducerii MAI. Se vor desfăşura ceremonialul de avansare înainte de termen şi la termen a poliţiştilor din cadrul IPJ Vâlcea în următorul grad profesional şi  premierea câştigătorilor competiţiilor sportive organizate cu această ocazie.

De asemenea, poliţiştii care se află în prima linia a prevenirii violenţei şi promovării spiritului civic, cei din cadrul Biroul de Analiză  şi Prevenire a Criminalităţii, se vor întâlni cu cadre didactice şi  liceeni din municipiul Râmnicu Vâlcea, având ca temă de dezbatere ,,Ziua Poliţiei Române – importanţă şi semnificaţie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS