14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord ar putea fabrica SUV-ul EcoSport la Craiova din 2017

Ford ar putea fabrica SUV-ul EcoSport la Craiova din 2017

SUV-ul Ford EcoSport, care acum se produce în India, ar putea fi fabricat și la Craiova (FOTO: paultan.org)
SUV-ul Ford EcoSport, care acum se produce în India, ar putea fi fabricat și la Craiova (FOTO: paultan.org)

Oficialii Ford vor să știe dacă guvernul va investi în infrastructura rutieră către Craiova și ar putea să ceară și ajutor de stat în cazul în care vor produce un nou model în Bănie.

Ford ar putea să fabrice la Craiova, din a doua parte a anului 2017, un al doilea model de mașină. De data aceasta, ar putea fi vorba despre SUV-ul EcoSport, care la ora actuală se fabrică pe alt continent.
Oficialii Ford s-au întâlnit, ieri-dimineață, cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre un nou model care ar putea intra în fabricație la uzina din Craiova. Potrivit unor surse, discuțiile dintre oficialii Ford și premier s-ar fi axat pe infrastructură și pe un eventual sprijin financiar acordat de stat producătorului auto. Ajutorul de stat ar putea fi folosit de companie pentru a implementa în uzina craioveană al doilea model din gama Ford.
Referitor la infrastructură, Ford ar avea nevoie de un drum bun care să facă legătura între Craiova și Pitești, dacă se va confirma că se va introduce un al doilea model în fabricație la Craiova. Guvernul doar a promis în ultimii ani, când autostradă către Craiova, când un drum expres Craiova-Pitești, dar nici o astfel de arteră de circulație nu a fost construită până acum.
Ford confirmă discuțiile cu primul-ministru Victor Ponta, legate de faptul că vor să introducă noi „produse“ în fabricație în uzina craioveană. „Compania Ford a menționat în repetate rânduri că își păstrează angajamentul privind investiția sa din România și că fabrica din Craiova are un viitor solid. În același timp, am precizat că se caută oportunități de a introduce noi produse la Craiova, însă în acest moment nu avem nimic nou de adaugat“, a declarat Ana-Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.
Ovidiu Cioroianu, lider sindical Ford, a precizat, pentru GdS, despre intenția companiei de a aduce EcoSport în Bănie: „Probabil Ford va anunța intenția și oportunitatea de a produce modelul EcoSport din a doua parte a anului 2017 la Craiova. Încă nu s-a decis dacă se produce aici sau nu, dar acum se fac primele diligențe“.

EcoSport a apărut deja pe piețele europene

EcoSport este un mic SUV din gama Ford, care se produce în India, dar care a fost testat pe piața europeană. Oficialii Ford Europa spuneau, în urmă cu doi ani, la lansarea EcoSport la Frankfurt (Germania) că, dacă modelul va avea succes pe piața europeană, atunci ar putea fi fabricat și în România.
Pe piețele europene, SUV-ul Ford EcoSport se vinde cu prețuri pornind de la aproximativ 19.000 de euro. Pe piața din România, EcoSport va ajunge în luna iulie a acestui an și se va vinde cu aproximativ 17.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS