Acasă Local Dolj Fiecare competiţie aduce noi reuşite CN „Fraţii Buzeşti“

Fiecare competiţie aduce noi reuşite CN „Fraţii Buzeşti“

-

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, clasat de Ministerul Educaţiei pe locul trei în topul celor mai bune licee din România, în baza mediilor obţinute la admitere şi la examenul de bacalaureat, a înregistrat săptămâna trecută o nouă reuşită. Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a, a reuşit să obţină cel mai mare punctaj dintre elevii selectaţi să facă parte din lotul României la olimpiada internaţională de lingvistică. Elevul craiovean nu este la prima performanţă, anul trecut a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică ce s-a desfăşurat la Beijing. Dan Mircea Mirea a fost premiat şi pentru faptul că a oferit cea mai bună soluţie la rezolvarea unui subiect de olimpiadă. Această competiţie internaţională presupune o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi. „Ne bucurăm foarte mult de această reuşită a elevului nostru, care a adus deja Colegiului Naţional «Fraţii Buzeşti» medalii internaţionale. Anul trecut, Dan Mirea a obţinut două medalii la olimpiada internaţională de biologie şi olimpiada internaţională de lingvistică. În acest moment, elevii noştri se pregătesc intens pentru fazele naţionale ale olimpiadelor care sunt programate în săptămâna «Şcoala Altfel». Trebuie să menţionez însă faptul că Dan Mirea este deja calificat la faza naţională a olimpiadei de Ştiinţele pământului şi Olimpiada de Biologie“, a spus prof. Carmen Ştefănescu, director adjunct al CN „Fraţii Buzeşti“.
Pe 30 martie, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ organizează festivitatea de premiere a elevilor şi dascălilor care au obţinut premii şi calificări la faza naţională a olimpiadelor. La evenimentul devenit o tradiţie pentru colegiul craiovean va participa prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele de onoare al Fundaţiei „Fraţii Buzeşti“, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Ana DĂNESCU
Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.