24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDuicu a rămas fără mandatul de preşedinte al CJ Mehedinţi

Duicu a rămas fără mandatul de preşedinte al CJ Mehedinţi

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a semnat, ieri, ordinul de încetare a mandatului preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, după ce instanţa supremă a decis că acesta s-a aflat în incompatibilitate, scrie Mediafax.  Duicu este arestat la domiciliu şi într-un dosar de corupţie.

Drăghiea a precizat că acest ordin a fost transmis Consiliului Judeţean Mehedinţi, Guvernului şi Ministerului Afacerilor Interne în perspectiva organizării de alegeri anticipate, dar şi lui Adrian Duicu, acesta putând să îl atace în contencios administrativ. Conform procedurilor în vigoare, după ce prefectul a luat act de decizia definitivă a instanţei cu privire la incompatibilitatea lui Adrian Duicu, mandatul acestuia încetează de drept, iar postul se vacantează.

În 10 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că Adrian Duicu s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a participat la adoptarea în Consiliulul Judeţean Mehedinţi a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă la care era asociat. Instanţa supremă a admis recursul făcut de Agenţia Naţională de Integritate la decizia Curţii de Apel Craiova din mai 2013, prin care raportul ANI era anulat.

ANI a constatat, în urma evaluării începute în 16 decembrie 2011, că Ioan Adrian Duicu, în calitate de consilier judeţean, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS