17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă șase luni de închisoare pentru Bogdan Berneanu

Încă șase luni de închisoare pentru Bogdan Berneanu

Condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru o returnare ilegală de TVA, jurnalistul craiovean Bogdan Berneanu a mai primit un spor de șase luni de închisoare, după ce a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea infracțiunii de vătămare corporală gravă.
Bogdan Berneanu a fost condamnat și în dosarul „ziariştilor TVA“. Procurorii DIICOT au reţinut că, în cursul anului 2004, Tiberiu Pătru şi Berneanu s-au înțeles să încheie o tranzacție fictivă între firmele SC OLTIB ULTRA SRL Craiova şi SC MEDIA GRUP GAZETA SRL, tranzacţie privind achiziţionarea unor utilaje tipografice care nu s-au aflat însă niciodată în patrimoniul SC OLTIB. În august 2004, în baza documentelor false, SC MEDIA GRUP GAZETA SRL a solicitat şi obţinut de la DGFP Dolj o rambursare ilegală de TVA de aproximativ 550.000 de lei, bani care au ajuns la Berneanu şi Pătru.
Cei doi au primit câte patru ani de închisoare cu executare. Berneanu a ajuns în penitenciar în ianuarie, anul acesta.
Săptămâna trecută, pe 19 martie, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe același Bogdan Berneanu la doi ani și jumătate de închisoare pentru vătămare corporală gravă, iar pe un al doilea inculpat din acest dosar, Alexandru Giurcă, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru lovire. Instanța a contopit cele două pedepse primite de Berneanu, acesta urmând să execute, în total, patru ani și șase luni de închisoare. În plus, cei doi inculpați au fost obligați să achite părții vătămate, lui Adrian Căluțu, 35.000 de lei drept daune morale și materiale.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS