10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcurorii DNA îl vor pe edilul Prina în pușcărie

Procurorii DNA îl vor pe edilul Prina în pușcărie

Primarul Prina este acuzat că, pe când era viceprimar, a intermediat o șpagă de două milioane de euro primită de Darius Vâlcov (Foto: Arhiva GdS)
Primarul Prina este acuzat că, pe când era viceprimar, a intermediat o șpagă de două milioane de euro primită de Darius Vâlcov (Foto: Arhiva GdS)

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a fost arestat la domiciliu, în baza unei decizii luate pe 14 martie de judecătorii Curții Supreme, însă procurorii anticorupție au contestat hotărârea instanței și cer arestarea preventivă a edilului.
Primarul din Slatina este acuzat că, începând cu jumătatea anului 2012, pe când era viceprimar, a intermediat primirea unei șpăgi de două milioane de euro de către ministrul demisionar al finanțelor publice, Darius Vâlcov. „Suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu inculpatul Prina Minel-Florin, la vremea respectivă viceprimar al municipiului Slatina, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens“, au stabilit procurorii anticorupție. Transferul sumelor de bani ar fi fost realizat cu sprijinul și prin intermediul altor trei inculpați din acest dosar – Lucian Sușală, Bogdan Timofte și Cristian Tomescu. Aceștia, prin firmele pe care le administrau, ar fi creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a ascunde proveniența și destinația șpăgilor. Procurorii DNA au mai reținut că „suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 de lei a primit-o prin intermediul unor firme“.
Pe 14 martie, Curtea Supremă a dispus arestarea preventivă a lui Șușală, iar edilul Minel Prina a fost arestat la domiciliu, însă procurorii au contestat hotărârea judecătorilor. Contestația se va judeca pe 24 martie, tot la Curtea Supremă.
Pe 19 martie, DNA a anunțat că procurorul-șef a transmis procurorului general referatul în cazul lui Vâlcov, în vederea sesizării Senatului pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS