15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: 120 de misiuni ale jandarmilor pentru asigurarea ordinii publice

Mehedinţi: 120 de misiuni ale jandarmilor pentru asigurarea ordinii publice

Aproximativ 200 de  jandarmi au acţionat, în perioada 16-19 martie, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor mehedinţeni, însumând peste 120 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.
Pe timpul misiunilor specifice, jandarmii au aplicat 33 sancţiuni contravenţionale, respectiv 15 avertismente şi 18 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 7200 de lei.

Majoritatea sancţiunilor aplicate au vizat încălcarea unor norme de convieţuire socială, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, altele decât cele special amenajate, tulburarea ordinii şi liniştii publice, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, fapte de cerşetorie şi prostituţie.

De asemenea, jandarmii au intervenit în 8 situaţii ca urmare a sesizării cetăţenilor privind aspecte de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi au  executat 2 acţiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi au asigurat paza, protecţia şi însoţirea unui număr de 6 transporturi, dintre care 3 transporturi de produse cu caracter special şi 3 transporturi de valori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS