12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Marş pentru viaţă", la Craiova

„Marş pentru viaţă”, la Craiova

Peste 60 de oraşe din România şi Republica Moldova vor găzdui la finalul acestei săptămâni manifestarea „Marşul pentru viaţă”. Aflat deja la a cincea ediţie, anul acesta „Marşul pentru viaţă” se va desfăşura sub genericul „Fiecare viaţă este un dar”.

La Craiova, Marşul pentru viaţă este organizat de  Asociaţia „Pro-Vita“, filiala Craiova şi Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Craiova şi se va desfăşura duminică 22 martie, începând cu ora 16.00. Se va urma traseul: Catedrala mitropolitană “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” , strada Matei Basarab, strada Alexandru Ioan Cuza, Teatrul Naţional “Marin Sorescu”. „Mesajul pe care dorim să-l transmitem prin tema „Fiecare viaţă este un dar”, este acela că fiecare persoană este unică şi are valoare infinită iar societatea are doar de câştigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale şi, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască şi să crească copilul pe care îl poartă în pântece. Prin aceste acţiuni şi prin alte acţiuni colaterale, precum împărţirea de materiale informative, încercăm să reafirmăm dreptul la viaţă al copilului nenăscut”, a precizat George Ionescu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita, filiala Craiova.
Organizatorii precizează că au ales, în principiu, ziua de 21 martie pentru aceste acţiuni la nivel de țară, deoarece în această zi este marcată „Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Dawn”, în contextul în care, conform statisticilor, la nivelul Uniunii Europene la circa  96% dintre copiii diagnosticaţi cu această boală li se refuză dreptul la viață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS