Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, astăzi, 19 martie, începând cu ora 11.00, în municipiul Slatina, un exercițiu de simulare a unui incendiu la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Conform scenariului de desfășurare, din cauza unui scurtcircuit electric a izbucnit un incendiu puternic la acoperișul clădirii. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de materialele combustibile din care era construit acoperișul colegiului și exista riscul ca focul să se propage și la clasele aflate la etajul unu.

La fața locului au fost mobilizate forțe și mijloace de la Detașamentul de Pompieri Slatina și s-a solicitat sprijin Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi și Serviciului de Ambulanță. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de salvare și intervenție de la înălțimi. Pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului, un servant pompier a fost accidentat de o grindă de lemn care s-a desprins din acoperișul în flăcări. Pentru asistarea persoanei rănite și transportul la UPU Slatina a intervenit un echipaj de la SJA.

Principalele obiective ale exercițiului au fost: antrenarea forțele participante, pregătirea personalului didactic și nedidactic pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.