12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilarmonica "Oltenia" organizează ateliere de creație cu instrumente muzicale

Filarmonica „Oltenia” organizează ateliere de creație cu instrumente muzicale

Filarmonica „Oltenia” este aproape de cei mai mici fani ai ei, prin  atelierele de creație cu instrumente muzicale pentru copii cu vârste
între 6 şi 14 ani, dornici să-și exprime într-un mod original potențialul de creativitate artistică și să petreacă în mod plăcut și util timpul liber. Atelierele găzduiesc un număr de maximum 15 copii care vor avea ocazia să se joace, să lucreze cu artiști instrumentiști ai Filarmonicii, să descopere și să confecționeze împreună instrumente muzicale neconvenționale din cele mai neașteptate obiecte și materiale… deloc banale, ci (în)cântător de muzicale! Înscrierile se fac la Agenția de bilete a Filarmonicii ”Oltenia”.

Sâmbătă, 21 martie, de la ora 10.30, Emanoil Chelaru, percuționist, organizează atelier de instrumente neconvenționale (percuție).
De la ora 12.00, Simona Petrencu, violonistă, prezintă instrumentele cu coarde, iar de la ora 16.00,  Roxana Cherciu, cornistă, îi iniţiază în taina instrumentelor de suflat.

Programul ”Filarmonica alternativ” include pe lângă „Atelierele de creație cu instrumente muzicale”, alte două proiecte: ”Filarmonica merge la școală” – de luni până vineri; ”Filarmonica în cheia FA(milia)” – dumincă, ora 10.30, concurs cu premii pentru familii cu copii, iubitoare de muzică clasică la care participă 3 familii și tot duminică, de la ora 12.00, ”Detectivii muzicali” –  concurs pe teme muzicale pentru familii cu copii, iubitoare de muzică clasică la care participă 3 familii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS