10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExtinderea UPU, legată de pasarela Clinicii de Cardiologie

Extinderea UPU, legată de pasarela Clinicii de Cardiologie

Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe (aflată în dreapta imaginii) vor putea începe după ce va fi gata și pasarela Clinicii de Cardiologie (stânga), care va face legătura între aceasta și Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova (FOTO: anca Ungurenuş)
Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe (aflată în dreapta imaginii) vor putea începe după ce va fi gata și pasarela Clinicii de Cardiologie (stânga), care va face legătura între aceasta și Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova (FOTO: anca Ungurenuş)

Începerea lucrărilor de extindere la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a fost amânată. Beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Dolj, a decis ca acestea să fie începute în momentul în care pasarela Clinicii de Cardiologie, alt proiect al CJ Dolj, va fi definitivată, pentru a nu se crea o aglomerație prea mare în zonă. Reprezentantul constructorului clinicii a explicat că, în viitorul apropiat, urmează să fie realizat scheletul pasarelei, iar apoi vor putea începe lucrările la UPU.

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova va putea intra în procesul de extindere de abia după ce va fi realizată pasarela care va face legătura dintre Clinica de Cardiologie și Secția de Cardiologie a spitalului. Decizia a fost luată de către Consiliul Județean (CJ) Dolj, beneficiarul ambelor proiecte. „Până să înceapă lucrările la UPU, mai întâi trebuie terminată pasarela. Dacă s-ar da ordinul de începere a lucrărilor, ar rămâne un spațiu foarte mic, având în vedere utilajele care vor exista în zonă și, în paralel, activitatea UPU“, au explicat reprezentanții CJ Dolj.

„Structura clinicii este ridicată. Urmează să realizăm scheletul pasarelei“

În ceea ce privește momentul în care va fi gata pasarela, cei care se ocupă de șantier au precizat pentru GdS că după execuția scheletului pasarelei vor putea începe și lucrările la UPU. „Noi nu avem un termen exact pentru această pasarelă, ci doar unul final pentru execuția Clinicii de Cardiologie, și anume sfârșitul lunii august. S-a luat o decizie la nivelul CJ Dolj, beneficiarul ambelor proiecte, ca întâi să încheiem noi lucrările la pasarelă, și apoi să se înceapă cele de la UPU. În prezent, structura clinicii este ridicată și urmează să realizăm scheletul pasarelei. După aceea, se poate începe munca și în partea cealaltă“, a declarat ing. Florin Pușcău, șef de șantier din partea constructorului Polystart. Pasarela va fi din structură metalică, îmbrăcată în sticlă, și va fi executată pe trei tronsoane: unul pe noua clădire a clinicii, al doilea peste aleea de acces către UPU și al treilea pe acoperișul terasei Spitalului Clinic Județean de Urgență.
Societatea care va realiza extinderea UPU este Primaserv SRL din Craiova, care a adjudecat contractul la valoarea de 17.649.272,48 lei fără TVA față de valoarea estimată inițial de CJ Dolj, de 20.863.611 lei fără TVA. Contractul a fost semnat pe 17 decembrie. UPU își va mări suprafața de aproximativ cinci ori, ajungând la 3.600 mp, față de 800 mp, cât are în prezent. Spațiul UPU a devenit insuficient, având în vedere adresabilitatea unității, pe întreaga regiune a Olteniei, și numărul de pacienți care se prezintă aici, de peste 300 pe zi.

Ministerul Sănătății se va implica în dotarea cu aparatură a clinicii

În altă ordine de idei, nu au fost uitate nici echipamentele pentru Clinica de Cardiologie. Conform unui comunicat oficial transmis de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, „săptămâna viitoare se dă drumul la licitaţia de achiziţionare a echipamentelor medicale pentru dotarea Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum angiograf, monitoare, paturi şi altele în valoare totală de două milioane de euro. Construcţia clădirii este aproape finalizată, proiectul fiind finanţat şi susţinut de CJ Dolj“, se arată în comunicat. Totodată, unitatea spitalicească a informat că Ministerul Sănătății se va implica și el în dotarea cu aparatură a clinicii. „În urma discuţiilor purtate de conducerea unităţii medicale din Craiova la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat că se va implica în dotarea cu aparatură a Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară“, se mai precizează în comunicat.
Reamintim că extinderea UPU a Spitalului de Urgență Craiova, dar și Clinica de Cardiologie sunt finanțate exclusiv din fondurile CJ Dolj, astfel că asupra lor nu există o presiune legată de timpul de execuție. Celelalte proiecte, finanțate din fonduri europene, trebuie încheiate până la 31 decembrie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS