6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljActivitate de instruire a responsabililor cu mobilizarea la locul de muncă

Activitate de instruire a responsabililor cu mobilizarea la locul de muncă

Centrul Militar Zonal Dolj va desfășura, pe 26 martie, la Cercul Militar Craiova, instruirea responsabililor cu evidența militară din cadrul instituțiilor administrației locale, instituțiilor publice și din mai multe societăți comerciale din județul Dolj.
Potrivit reprezentanților Centrului Militar Zonal Dolj, este vorba de o instruire anuală, care se face în baza HG nr. 1.204/2007 privind asigurarea forței de muncă necesare pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timp de război.
„În conformitate cu prevederile art. 9 din HG nr. 1.204/2007, Centrul Militar Zonal Dolj desfășoară în data de 26.03.2015, la Cercul Militar Craiova, instruirea privind întocmirea, avizarea și aprobarea documentelor de mobilizare la locul de muncă. La această activitate participă responsabili cu evidența militară din instituțiile administrației publice locale, instituțiile publice și operatorii economici din județul Dolj“, au comunicat reprezentanții CMZ Dolj.
HG nr. 1.204/2007, în vigoare din decembrie 2007, stabileşte condiţiile prin care se asigură forţa de muncă necesară ministerelor, autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, celorlalte instituţii publice şi operatorilor economici în scopul punerii în aplicare a Planului de mobilizare a economiei naţionale pentru apărare.
Potrivit legii, forţa de muncă necesară pe timpul stării de asediu, la mobilizare şi pe timpul stării de război se asigură prin mobilizarea la locul de muncă a specialiştilor strict necesari, cu obligaţii militare, dar și cu ajutorul personalului fără obligaţii militare.
Aceeași HG nr. 1.204/ 2007 mai spune că instituţiile publice şi operatorii economici cu sarcini la mobilizare au obligaţia să îşi asigure forţa de muncă necesară pentru satisfacerea nevoilor de apărare pe timpul stării de urgenţă, a stării de asediu, la mobilizare şi pe timpul stării de război. În același timp, instituțiile și unele societăți comerciale trebuie să disponibilizeze personalul cu obligaţii militare stabilit din timp de pace pentru completarea unităţilor militare.
Mai exact, legea arată ce persoane pot rămâne să asigure activitatea instituțiilor publice și a operatorilor economici pe timpul stării de asediu, în caz de mobilizare și pe timp de război.
Pentru 26 martie au fost chemați pentru instruire reprezentanții a aproximativ 90 de societăți comerciale din județul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS