21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSperanţă pentru Loredana! La 38 de ani, o mamă luptă să învingă cancerul

Speranţă pentru Loredana! La 38 de ani, o mamă luptă să învingă cancerul

loredana nita

O persoană credincioasă, foarte familistă, cu o capacitate uriașă de sacrificiu, de altruism și de dragoste. Aşa o caracterizează toți cei care o cunosc pe Loredana Niţă, în vârstă de 38 de ani, mama a două fetiţe de trei, respectiv cinci ani. Femeia luptă cu o boală cumplită. Acum trei ani a fost diagnosticată cu cancer, iar singura ei speranţă a rămas un tratament inovator ce poate fi făcut într-o clinică din străinătate. Are nevoie însă de sprijinul dumneavoastră, al cititorilor Gazetei de Sud, pentru că tratamentul este extrem de costisitor, 50.000 de dolari.

Loredana are o poveste de viaţă emoţionantă. A urmat Liceul Economic „Gheorghe Chițu“, după care timp de opt ani şi jumătate a simțit o mare nevoie de a fi aproape de biserică. S-a retras la Mănăstirea Cârcea, de lângă Craiova, unde mărturiseşte că a învăţat multe despre ce înseamnă „altruism, ascultare, dragoste și speranță“. Din dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele despre lumea spirituală a urmat cursurile Facultății de Teologie, din cadrul Universității din Craiova, pregătind la licență o amplă lucrare documentară dedicată vieții spirituale și monahale a localității Cârcea. Din 2009, viaţa Loredanei s-a schimbat radical. A renunţat la hainele monahale pentru a-şi întemeia familia mult visată. S-a căsătorit cu Adrian Niţă, conferenţiar la Specializarea Filosofie din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale – Universitatea din Craiova şi cercetător la Academia Română, şi a devenit mama a două fetiţe, Teodora, în vârstă de cinci ani, şi Miruna, de trei ani. Familia a devenit prioritatea acestei tinere, dedicându-se complet creşterii copiilor, iar aceşti ultimi ani sunt, după cum mărturiseşte, cei mai frumoşi din viaţa ei…

Cancer la sân, metastaze la creier

Anul 2012 a destrămat orice vis al acestei familii. După o manifestare a unei mastite, un examen imagistic a arătat evoluția unei formațiuni tumorale la sânul drept. Biopsia efectuată i-a confirmat temerea: carcinom ductal in situ (cel mai comun tip de cancer neinvaziv – n.r.). A încercat pentru început o serie de remedii naturiste, după care, din toamna anului 2014, a început chimioterapie. Spera că după câteva şedinţe va putea face operaţia. Nu a fost însă aşa. Sănătatea i s-a agravat cu fiecare zi, motiv pentru care medicii i-au recomandat un examen RMN cerebral. Interpretarea primită la sfârşitul anului 2014 a fost bulversantă: prezenţa mai multor leziuni secundare (metastaze) la nivelul creierului. A încetat atunci chimioterapia neoadjuvantă și a început chimioterapia paleativă, radioterapia și hormonoterapia.

Un site dedicat Loredanei – „Hope for Loredana“

A devenit pacientă a Institutului Clinic Fundeni, a fost internată în mai multe clinici private din Bucureşti, a cerut părerea multor specialişti din ţară şi din străinătate. În acest moment, potrivit celor mărturisite de Loredana şi soţul ei, medicii români consideră că au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi refuză să intervină chirurgical, recomandându-i tratament într-o clinică de îngrijire paleativă. Loredana a primit însă speranţe din străinătate, de la o clinică care tratează persoane cu acelaşi diagnostic. Pentru a beneficia însă de acest tratament, are nevoie de 50.000 de dolari. De la aflarea veştii că există această şansă, au început o luptă contracronometru pentru a face rost de banii de care depinde viaţa Loredanei. Li s-au alăturat rude, prieteni, colegi de serviciu. Soţul Loredanei a iniţiat un manifest, „Hope for Loredana“, un site unde puteţi găsi informaţii complete despre povestea Loredanei şi toate investigaţiile medicale pe care le-a făcut până acum (http://hopeforloredana.ro/ – n.r). Pe acelaşi site, Loredana are un jurnal (blog) unde povesteşte, prin intermediul soţului, chinurile prin care trece, durerile insuportabile pe care le are: „Toată noaptea nu am reușit să pun geană pe geană, din cauza durerilor de picioare. În plus, seara am avut o altă criză convulsivă. De data asta, la fel ca acum două săptămâni, mi-am pierdut cunoștința pentru câteva secunde… Îți mulțumesc, Doamne, că sunt încă în viață și după noaptea asta plină de dureri și de chin. La fel ca în ultimele două-trei săptămâni, reușesc să dorm câteva secunde, apoi mă trezesc și din cauza durerilor dau încontinuu din picioare. E ca un mers pe bicicletă… Cred că am făcut deja ocolul Pământului…Țin să mulțumesc celor care cred alături de noi și care mă ajută să nu mă despart pentru totdeauna de copiii mei“.
De câteva zile a fost creat şi un cont pe Facebook, „Hope for Loredana“, iar pe 25 martie va fi organizat un concert caritabil care va fi susţinut de trupa FeedBack din Craiova, la hotel restaurant Meliss, situat pe bulevardul Carol I, nr. 104. Intrarea va fi liberă, iar invitaţii vor avea posibilitatea să facă donaţii într-o urnă sigilată, banii urmând să ajungă în contul Loredanei.

Cum puteţi ajuta

Toţi cei care doresc să ofere sprijin Loredanei Niţă o pot face on-line, donând prin paypal (adresa se găsește pe pagina hopeforloredana.ro) sau virament în contul bancar de la BCR al cărui titular este Niţă Loredana Gabriela:
RO91RNCB0496088839590001 (RON);  RO66RNCB0084088839590002 (EUR), cod SWIFT: RNCBROBU;  RO39RNCB0084088839590003 (USD), cod SWIFT: RNCBROBU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS