Acasă Local Dolj Craiova: Concert simfonic la Filarmonică

Craiova: Concert simfonic la Filarmonică

-

Vineri, începând cu ora 19.00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” va susține un concert simfonic, al cărui dirijor va fi Theo Wolters (Olanda), iar pianist – Ana Mirabela Dina. În program: Franz Schubert- Uvertura “Rosamunde”, D. 644 și Simfonia nr. 2 în Si bemol major, D. 125; Johannes Brahms- Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră, op. 83.
Reamintim că pianista Ana Mirabela Dina este originară din Craiova (născută în 1976). Deja la vârsta de 10 ani a debutat cu concertul pentru pian in Re Major de Joseph Haydn împreuna cu fosta Orchestră Filarmonică de Stat din Craiova. Ea este stabilită de mulți ani în Germania, iar începând din anul 2007, Ana Mirabela Dina profeseaza la „Hochschule für Musik” din Köln.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tânără din Botoșani desemnată „Cea mai frumoasă şoferiţă din România”

Mălina Elena Ghileschi este o tânără din Botoșani care a fost desemnată „Cea mai frumoasă şoferiţă din România” în urma unui concurs realizat pe Facebook de una dintre cele mai cunoscute pagini ale comunităţii şoferilor români, informează Monitorul de Botoșani.