Săptămâna Teatrului la „Colibri“Săptămâna Teatrului ce se va desfășura la „Colibri“ va fi marcată de o serie de evenimente, expoziţii de artă, reprezentaţii din repertoriul propriu sau al unor teatre invitate, ateliere de creaţie, călătorii cu vestitul „Autobuz cu păpuşi“, parteneriate cu scop educativ, ce pun în valoare talentul, creativitatea, abilităţile practice ale liceenilor craioveni.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ celebrează, în perioada 20-27 martie, cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie. Primele două se derulează sub egida organizaţiilor ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret) şi UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) al căror membru este şi Teatrul „Colibri“.

Seria manifestărilor va fi deschisă, vineri, 20 martie, la 17.30, de expoziţia elevilor Liceului de Arte „Marin Sorescu“. Bianca Stancu, Alina Leoveanu, Raul Mîşulescu, Andra Manafu, Gabriela Opriţa, Alexandra Gurgui şi studentul Andrei Toniţa, de la Specializarea Artă Sacră, din cadrul Facultăţii de Teologie, „tinerii talentaţi ai Craiovei“ vin să spună poveştile lor. Ei sunt cei care au rescris prin forme, culoare, imaginaţie şi creativitate fragmente din basmele copilăriei, pe holurile Fabricii electroCOLIBRI.

Poveștile vor continua să prindă viață în Săptămâna Teatrului. Spectacolul „Eu sunt Shakespeare“ se va juca vineri, 20 martie, de la ora 18.00. Sâmbătă vor intra în scenă de la ora 18.00 personajele spectacolului „Fata babei şi fata moşneagului“, iar duminică, de la ora 11.00, scena va fi rezervată piesei „Rățușca cea urâtă“.

De luni, 23 martie, până joi, 26 martie, de la ora 10.30 „Autobuzul cu păpuşi“ porneşte la drum, în Săptămâna Teatrului, cu celebrele personaje din schiţele lui I.L. Caragiale, Bubico şi D-l Goe, reunite în spectacolul „La bulivar, birjar! La bulivar!“. Prețul unei călătorii este de 5 lei.

Spectacole invitate

Marți, 24 martie, de la orele 10.00 și 11.30, cei mici, dar și cei mari sunt invitați să afle, alături de actorii Teatrului de păpuşi „Prichindel“ din Alba Iulia, „Cine va păzi clopoţeii?“. „Spectacolul este unul plin de muzică, culoare, dinamism şi viaţă. Este o poveste cu multe simboluri, construită pe clasica luptă dintre bine şi rău, unde valori umane universale precum prietenia, speranţa, dragostea pentru natură, solidaritatea, dar nu numai, sunt cu măiestrie conturate“, menționează Silvan Stâncel, secretar literar al Teatrului de păpuşi „Prichindel“ din Alba Iulia. Prețul unui bilet este de 5 lei.


Joi, 26 martie, de la ora 19.00, invitați pe scena Teatrului „Colibri“ sunt actorii bucureșteni de la Teatrul Act, cu spectacolul „American Buffalo“. Reprezentația nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 16 ani. Din distribuție fac parte: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu şi Marius Florea Vizante. Prețul unui bilet este de 20 lei.

Ateliere și expoziții

Nu vor lipsi din program atelierele de creaţie cu marionete, respectiv de introducere în arta teatrului şi a animaţiei, ce vor avea loc la Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Ele vor fi susținute de actorii păpuşari Sorin şi Nuţi Dorobanţu (Arad), Geo Dinescu şi Marin Fagu (Bucureşti), cunoscuţi publicului craiovean prin reprezentaţii şi animaţii stradale susţinute în cadrul Festivalului „Puppets occupy street“ – Craiova 2014.

Expoziţia de scenografie „Cartea, păpuşa, povestea“, deschisă anul trecut la Festivalul EuroMarionete Arad, la Galeria Artis a Muzeului Judeţean Olt din Slatina şi la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu“ de la Târgu Jiu, reface şi la Craiova drumul poveştii de la carte la spectacol, aducând în faţa vizitatorilor Teatrului „Colibri“ elemente de recuzită, decor şi păpuşi din spectacolele ce i-au îmbogăţit repertoriul mai bine de 60 de ani.

O călătorie vizuală prin lumea scenei este propusă în această săptămână și de fotojurnalistul Bogdan Dănescu, printr-o expoziţie de fotografie de teatru cu momente surprinse la prima ediţie a Festivalului „Puppets occupy street“, la Festivalul Internaţional Shakespeare 2014, în spectacolele Teatrului pentru copii şi tineret „Colibri“, ale Teatrului ACT din Bucureşti, jucate în cadrul proiectului „COLIBRI într-un ACT“.

Săptămâna Teatrului 2015 se va încheia cu proba de teatru a concursului „Competiţia Tinereţii“, ediţia a VII-a. Pe scenă vor urca liceeni ai mai multor instituţii de învăţământ din Craiova, care vor prezenta fragmente din piesa „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian. Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Consiliul Judeţean al Elevilor.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 17 martie 2015

Actualitate

» Procurorul Adrian Glugă candidează pentru funcția de procuror-șef al DIICOT
» Grevă a piloţilor şi inginerilor de zbor germani
» Mititelu: Am fost audiat la DNA în legătură cu faptele care au avut loc ulterior excluderii clubului Universitatea Craiova
» Fostul ministru Cristian David, în arest la domiciliu, decizia poate fi contestată
» Procurorul craiovean Adrian Glugă candidează la şefia DIICOT
» Poroșenko: Am convenit cu Iohannis să facem tot ce putem pentru reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova
» Eclipsa de Soare va afecta reţeaua electrică din Europa
» Comisia juridică va vota miercuri cererea de arestare a lui Dan Șova
» Informare meteorologică de precipitaţii mixte, ninsoare şi vânt în aproape toată ţara
» Guvernul introduce acciză pe ţigările electronice
» Cheltuielile turistice ale nerezidenţilor în România
» Iohannis: România îşi reafirmă sprijinul constant pentru Ucraina
» Numărul naşterilor şi al deceselor a crescut în ianuarie 2015

Publireportaj

» Game complete, transport gratuit şi preţuri indecent de mici la noul magazin Arabesque din Craiova
» Investiţii pe toate planurile în oraşul Rovinari

Local

» Campania “Copilărie fără delincvenţă” în Râmnicu Vâlcea
» Vâlcea: 50 de oameni protestează în faţa Exploatării Miniere Berbeşti

Dolj

» Iustin Covei, trimis șase ani în pușcărie
» Se poate și fără asociații de proprietari?
» Speranţă pentru Loredana! La 38 de ani, o mamă luptă să învingă cancerul
» Caz triplu de abandon canin: Cum s-a plimbat Lupache de la Ciupercă la Breasta și înapoi
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Cardul de sănătate devine obligatoriu
» Ambulatoriu nou la Rovinari
» Expoziție aniversară Gazeta de Sud, la Biblioteca Județeană
» S-a semnat contractul pentru proiectul “Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova”
» Dolj: S-a ales cu dosar penal pentru furt din locuinţă
» Elevii doljeni în vizită la Judecătoria Craiova
» UPDATE Iustin Covei, condamnat definitiv la şase ani de închisoare
» Dolj: Arestat pentru că a condus beat, fără permis şi a accidentat o femeie
» Dolj: Acţiuni pentru protejarea “aurului verde”
» Craiova: Spectacolul-lectură “Aniversarea bunicului”, la TNC
» A.B.A Jiu sărbătorește Ziua Mondială a Apei 2015

Gorj

» Situaţie tensionată la CEO: Zeci de ortaci s-au blocat în subteran la Mina Tehomir
» Comuna Alimpeşti şi banii europeni investiţi pentru oameni
» CNADNR face demersuri pentru rezilierea contractului cu Romstrade pentru Transalpina
» Dosarul fostului sindicalist Fluerătoru, în pronunţare
» Gorj: Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice la Crasna, Bîlteni şi Novaci
» Gorj: De la contabilitate la salubritate
» Gorj: Seminar integrat antidrog la UCB Târgu Jiu
» Gorj: Târg de grădinărit sub deviza “Primăvara Oraşului”

Mehedinţi

» Proiectile neexplodate, găsite într-o pădure din Mehedinţi

Sport

» Alb-albaştrii au încântat în meciul de la Ploieşti
» „Viperele“ nu renunță la play-off
» AC Milan și-ar putea deschide școală în Oltenia
» Prințesele războinice au ridicat publicul craiovean în picioare
» Fotbal – Programe, clasamente, rezultate

Educatie

» Ion Işfan rămâne şeful ISJ Gorj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top