Acasă Local Gorj Proxenetul din CEO, pus în arest la domiciliu

Proxenetul din CEO, pus în arest la domiciliu

-

Aristică Benoni Bejinaru, principalul acuzat în dosar
Aristică Benoni Bejinaru, principalul acuzat în dosar

Tribunalul Gorj a decis ieri ca fostul angajat al Complexului Energetic Oltenia judecat pentru proxenetism, Aristică Bejinaru, să fie plasat în arest la domiciliu. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru Casian Bejat, complicele acestuia. Cei doi au fost arestaţi preventiv în vara anului 2014, fiind acuzaţi că racolau tinere şi le trimiteau pe litoral să se prostitueze. Unele dintre fete erau minore la momentul petrecerii faptelor. Hotărârea Tribunalului Gorj poate fi contestată până miercuri, timp în care inculpații vor rămâne în arest. Procurorii DIICOT Gorj au stabilit că fetele racolate de Bejinaru s-au prostituat nu numai în Gorj şi în ţară, ci şi în străinătate, în țări precum Germania, Austria și Italia. Principala sursă de recrutare a tinerelor pentru prostituție a fost Colegiul Tehnic din Motru, unde Bejinaru ar fi avut legătură constantă cu un profesor, prin intermediul căruia aborda multe fete. Alte tinere au fost racolate prin intermediul reţelelor de socializare.

Câştiguri de peste 15.000 de euro

Potrivit anchetatorilor, suma obţinută din prostituţie a depăşit 15.000 de euro. Elena Denisa, una dintre tinerele puse să se prostitueze, era minoră în 2010, având numai 15 ani. Adolescenta s-a certat cu bunicii și a fost nevoită să locuiască la verișoara unei colege de clasă, care a luat-o cu ea la mare. „M-au pus să întrețin relații sexuale cu ei, doar cu Bejat nu m-am culcat. Apoi ne-au spus că nu mai avem bani să ne întoarcem și trebuie să trecem la produs. Ne-au adus trei clienți în cameră, la pensiune, ne culcam amândouă în același timp cu câte unul, pe rând, pentru 50 de lei. Eram speriată. Apoi am rămas însărcinată. Nu știu cu cine, dar am făcut avort la 22 de săptămâni. Eu eram un copil. Un an nu am mai ieșit din casă. Și acum sunt traumatizată“, a declarat Denisa în faţa judecătorilor. Aristică Bejinaru este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, alături de Casian Bejat şi Delia Georgeta Stoiceanu. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de opt ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu. Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea… Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau a examenului de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a efectuat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora“, conform DIICOT Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....