11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziţia aniversară Gazeta de Sud, vernisată de Biblioteca Judeţeană

Expoziţia aniversară Gazeta de Sud, vernisată de Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova a vernisat ieri în cadrul Secției de periodice, expoziția cu titlul „Gazeta de Sud – 20 ani de la fondare“.
„Având în vedere că ieri (duminică, 15 martie – n.r.) s-au împlinit 20 de ani de la apariția primului număr al cotidianului Gazeta de Sud, ne-am gândit să marcăm acest eveniment, organizând o expoziție în care am încercat să punem în valoare cam tot ceea ce a fost interesant în toată această perioadă în ceea ce privește acest cotidian. Expoziția începe cu numărul 1 al Gazetei, continuă cu numere din primul an de apariție, cu ediții aniversare din cinci în cinci ani și numere multiplu de o mie, numărul 1.000, 2.000 și așa mai departe. Gazeta de Sud este unul dintre cele mai citite cotidiene în cadrul Secției de periodice. Conduce în preferințele publicului cititor, nu neapărat pentru că este un ziar local, ci pentru faptul că oferă informație de larg interes pentru cei care vin la bibliotecă. Sunt persoane care trec pragul acestei secții pentru a citi doar acest cotidian, eliminând toate celelalte publicații la care noi avem abonament“, a precizat Dana Neagoe, bibliotecar Secția de periodice din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.
Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, care a cochetat cu jurnalismul, este de părere că nu de puține ori ziarul, presa scrisă, reprezintă instrumentul pe care cetățeanul îl folosește pentru a se informa, pentru a se pune la curent cu cele mai importante evoluții ale zilei. „Gazeta de Sud, ziarul care a trecut de mult proba maturității, este deja un brand, prezentând în lungi reportaje, interviuri și editoriale cele mai semnificative evenimente și știri din Oltenia. Amplele materiale culturale pe care Gazeta de Sud le-a prezentat, atât în formatul tipărit, cât și în ediția on-line, fac cinste acestui ziar. Pentru acest motiv, precum și pentru bunăvoința cu care s-au aplecat asupra proiectelor noastre, răspândindu-le pe întreg cuprinsul Olteniei, le mulțumim și le urăm un călduros «La mulți Ani!»“, a spus Lucian Dindirică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS