Poliţiştii doljeni împreună cu reprezentanţii Comisariatului Teritorial Regim Silvic Râmnicu Vâlcea au organizat în perioada 20 februarie – 15 martie,  au organizat atât în mediul urban cât şi în cel rural, o amplă acţiune pentru verificarea legalităţii circulaţiei materialului lemnos.
În cadrul acţiunii la care au participat aproape 400 de poliţişti, au fost efectuate peste 300 de controale punctuale în pieţe, târguri sau păduri, fiind verificate şi peste 700 de autovehicule în trafic.

Totodată, oamenii legii au verificat şi aproape 300 de societăţi comerciale sau alţi agenţi economici care au ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos.
Astfel, oamenii legii au constatat 27 de fapte cu caracter penal, dintre care 21 de infracţiuni la regimul silvic.
În urma neregulilor constatate poliţiştii au aplicat nu mai puţin de 214 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora ridicându-se la 75.500 de lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat peste 40 mc material lemnos precum şi 3 drujbe.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.