20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Locuitorii din satul Zănoaga au primit apă plată şi alimente

Dolj: Locuitorii din satul Zănoaga au primit apă plată şi alimente

Locuitorii din satul Zănoaga, comuna Leu – Dolj se confruntă, de mai multă vreme, cu o situație dificilă legată de nivelul pânzei de apă freatică, care a ajuns la nivelul solului. În aceste condiţii, apa nu mai este potabilă, iar sute de gospodării sunt cuprinse de ape.

Rezultatele analizelor efectuate de catre Direcția de Sănătate Publică Dolj au demonstrat că apa din fântânile satului Zănoaga nu mai corespunde din punct de vedere fizico – chimic și nici microbiologic şi conține cantități mari de nitrați și viruși (streptococi, bacili) care pot declanșa o epidemie în masă. În acest moment, cele 600 de familii (aproximativ 1200 persoane, din care 130 de copii) primesc apă potabilă transportată cu cisterna de la Craiova de către ISU Dolj.
Filiala de Cruce Roșie Dolj, în parteneriat cu ISU Dolj au intervenit, vineri, în satul Zănoaga şi au adus apă plată (în special pentru copii) printr-un transport de 1.625 litri de apa plată. De asemenea, oamenii au primit produse alimentare neperisabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS