9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCNADNR va prelua Transalpina pentru executarea unor lucrări de siguranţă a traficului

CNADNR va prelua Transalpina pentru executarea unor lucrări de siguranţă a traficului

Transalpina, cel mai vizitat obiectiv din Gorj (FOTO: Eugen Măruţă)
Transalpina, cel mai vizitat obiectiv din Gorj (FOTO: Eugen Măruţă)

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a anunţat că şoseaua Transalpina va fi preluată de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În momentul în care vremea va permite vor fi realizate o serie de lucrări care să permită circulaţia autovehiculelor în condiţii de siguranţă. În ciuda faptului că drumarii vor trece la amenajarea corespunzătoare a şoselei, aceasta va avea tot regimul de „drum în lucru“.
„Imediat ce vremea va permite se vor demara lucrări de semnalizare rutieră şi de montare a parapeţilor de protecţie, în locurile în care este posibilă montarea acestora. DN 67C Novaci-Obârşia Lotrului va avea regim de <drum în lucru> şi se va circula cu anumite restricţii de trafic (viteză, tonaj etc.)“, potrivit unui anunţ al Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.
De modernizarea Transalpinei s-a ocupat firma Romstrade. Bugetul pentru lucrări a fost de 400 de milioane de euro. Compania are însă dificultăţi în rezilierea contractului cu firma controlată de afaceristul Nelu Iordache. Anul trecut, din cauza închiderii Transalpinei, au avut de suferit cabanierii şi proprietarii de pensiuni din Rânca, dar şi întreprinzătorii din zonă. CNADNR încearcă să elimine sincopele din 2014 prin amenajarea corespunzătoare a şoselei pentru a spori siguranţa în trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS