10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsociația 24 Brazdă afișează întreținerea pe Facebook

Asociația 24 Brazdă afișează întreținerea pe Facebook

Asociatie 01

O asociație din Craiova și-a făcut cont de Facebook pentru a le înlesni proprietarilor accesul la informații legate de activitatea asociației. Proprietarii au posibilitatea de a vedea lista de întreținere de acasă. Totodată, locatarii pot afla printr-un singur click cum se calculează costul apei reci și calde, cum să folosească robineții, dar și avertizările venite din partea furnizorilor.

Asociația de proprietari 24 din Brazda lui Novac este singura din Craiova care afișează listele de întreținere pe Facebook. Reprezentanții proprietarilor s-au gândit că în acest fel le ușurează locatarilor accesul la listele de întreținere, făcând asociației cont de Facebook. Listele pot fi studiate de acasă cu un simplu click. În plus, proprietarii sunt informați despre modul cum se împart cheltuielile într-o asociație, fie pe persoană, fie pe cotă parte indiviză. Ei mai pot afla cum se calculează costul pentru apa rece și apa caldă și cum să exploateze robineții termostatați pentru a face economie la factura de la căldură. Tot de pe pagina de Facebook, proprietarii află și de somațiile venite de la furnizori și dacă riscă să rămână fără căldură, apă caldă sau rece din cauza restanțierilor. Tot de pe pagina de Facebook a asociației află programul de lucru de la casierie, ca să știe când pot merge să-și plătească facturile. Președintele asociației spune că a făcut această pagină pe Facebook pentru mai multă transparență, ca proprietarii să afle mai repede și mai ușor datele care îi interesează. „Am făcut acest lucru pentru mai multă transparență. Oamenii sunt ocupați, au tot mai puțin timp liber, decât să stea în scara blocului sau să vină la asociație să vadă listele de plată, pot să stea în fotoliu acasă și să acceseze contul asociației. Pot să vadă și de la birou. În plus, am afișat și alte informații. Am observat că oamenii veneau și ne întrebau diverse lucruri, cum se calculează costul apei calde, cum să seteze robineții, care este procedura pentru debranșare. Acum află totul de pe pagina de Facebook, inclusiv legile și normele juridice în domeniu sau chiar programul asociației. Sper că am venit în sprijinul lor“, spune Marin Văduva, președintele Asociației 24 Brazda lui Novac.

Proprietarii și Facebookul

Faptul că asociația lor are cont de Facebook este o noutate și pentru proprietari. Chiar dacă unii nu știu să acceseze respectivul cont, ei cred că pentru proprietarii tineri, care folosesc zilnic internetul, este o bună modalitate de-a fi la curent cu problemele asociației de proprietari. „Este bine că s-a făcut acest cont. Eu nu am intrat până acum, dar pentru cei tineri este binevenit. Poate așa vor fi mai interesați de ceea ce se întâmplă în asociația noastră. Este bine dacă reprezentanții asociației își dau interesul să ne informeze cât mai bine și ne ușurează accesul la unele dintre documente“, este de părere Mariana Gherghe, proprietar în Asociația 24 Brazda lui Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS