10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Fii vocea cartierului tău!“ a dat rezultate și în Rovine

„Fii vocea cartierului tău!“ a dat rezultate și în Rovine

Unele sesizări făcute de craioveni în cadrul întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“, desfășurată în luna februarie în cartierul Rovine, și-au găsit rezolvarea. Poliția Locală a aplicat amenzi pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, dar și pentru o mansardă construită ilegal, promițând că va intensifica și intervalele de patrulare ale polițiștilor. RAT Craiova a schimbat o mare parte dintre autobuzele de pe traseul 24, regia având și un program de igienizare drastic.

Întâlnirea „Fii vocea cartierului tău“, organizată în luna februarie în cartierul Rovine, nu a rămas fără rezultate. În urma sesizărilor formulate de locatarii prezenți, Poliția Locală a fost mai atentă la felul în care craiovenii respectă regulamentele privind curățenia.
„În ultima perioadă, în cartierul Rovine a fost aplicată o sancțiune în valoare de 300 de lei pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public. Cu privire la mizeria pe care animalele de companie însoțite o lasă în urma lor, vă aducem la cunoștință faptul că, de la întâlnirea de miercuri (25 februarie – n.r.), nu au mai fost depistate situații în care deținătorii de animale să încalce prevederile regulamentului pentru gospodărirea municipiului Craiova“, se arată într-un răspuns al Poliției Locale.
Totodată, reprezentanții instituției precizează faptul că în cartierul Rovine există în total 21 de polițiști care lucrează în ture. Despre faptele de vandalism sesizate de cetățeni, cum ar fi scrisurile indecente de pe blocuri sau ruperea băncuțelor, poliția precizează că „vor fi intensificate intervalele de patrulare în zonele și punctele de interes operativ“.

Amenajările ilegale în mansarda unui bloc, confirmate

Poliției Locale i s-a confirmat și altă sesizare a unui craiovean, cum că un locatar al unui bloc a făcut, în urmă cu un an, amenajări ilegale în mansarda blocului F1 din cartier.
„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au constatat că cele sesizate se confirmă. Proprietarul apartamentului a executat lucrări de construire/amenajare în podul aferent mansardei, prin construirea unor compartimentări din profile metalice și alte materiale ușoare, fără autorizație de construire. Numitul a fost sancționat contravențional potrivit Legii nr. 50/1991 (cu amendă de la 1.000 la 100.000 de lei – n.r.), ca măsură complementară dispunându-se desființarea lucrărilor executate și aducerea spațiului la starea inițială“, se arată în răspunsul poliției. Din păcate, persoana nu s-a conformat măsurilor stabilite, așa că Poliția Locală Craiova s-a adresat instanței, în speță Judecătoriei Craiova, pentru soluționare.
Totodată, o situație mai veche a reapărut în discuție, și anume aceea a unei schele montate pe domeniul public în vederea executării unor lucrări de izolare termică la blocul G13. Această schelă a fost montată în luna aprilie 2014 și funcționa de mai mult timp în ilegalitate. Poliția a amendat societatea care a montat schela, Mihdar Construct SRL, cu 700 de lei, respectiv 1.000 de lei, însă firma a contestat în instanță amenzile. Acestea au fost anulate și s-a dispus înlocuirea lor cu un avertisment. Instanța a respins apoi un apel al societății, „menținând ca temeinic procesul-verbal al Poliției Locale. Prin urmare, firma va trebui să intre în legalitate cu lucrările de construire“, se arată în răspunsul poliției.

RAT Craiova: „Am înlocuit aproximativ jumătate din autobuzele de pe traseul 24“

Reprezentanții Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, de serviciile căreia s-au plâns mai mulți craioveni la întâlnirea din Rovine, au explicat că și ei au luat anumite măsuri în ceea ce privește activitatea autobuzelor. Nu în ultimul rând, aceștia au explicat că au fost înlocuite și o parte din autobuzele vechi care circulau pe traseul 24. „Serviciul nostru de igienizare lucrează, în prezent, de la 7.30 și până la ora 24.00, iar noi încercăm să intensificăm activitatea de curățenie a mijloacelor de transport. În ceea ce privește autobuzele de pe acest traseu, cam jumătate dintre ele au fost înlocuite cu altele mai noi. Pe traseul 24 circulă, zilnic, 22 de autobuze – opt între 5.30 și 8.30, șase între 8.30 și 12.30 și alte opt între 12.30 și 17.30. Dacă apar defecțiuni la autobuze, acestea sunt înlocuite cu altele funcționale“, a declarat Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova. În ceea ce privește un eventual autobuz nou-nouț introdus pe traseul 24, conducerea RAT a spus că, în momentul în care va sosi a doua tranșă de 17 autobuze Solaris, cele vechi care încă circulă vor fi scoase din uz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS