13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeorgică Cornu, reținut de DNA pentru 24 de ore în dosarul evaziunii fiscale de 9 milioane de euro

Georgică Cornu, reținut de DNA pentru 24 de ore în dosarul evaziunii fiscale de 9 milioane de euro

Omul de afaceri timișorean Georgică Cornu a fost reţinut marţi seara într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Nicolae Lohon, purtătorulde cuvânt al IPJ Mehedinţi, a declarat că Georgică Cornu este cercetat alături de alte persoane pentru prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 9 milioane euro, prin înregistrarea de tranzacții fictive în baza cărora a încasat TVA-ul aferent acestora.

„De asemenea, pentru aceleași motive este anchetat și Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparținând lui Georgică Cornu, și Nicolae Semen, administrator al firmelor familiei primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu”, a precizat Lohon.

Tot în acest dosar a fost reţinut pentru 24 de ore şi Constantin Vîrvoreanu,  administratorul unei firme din comuna Bâcleș, urmând să fie prezentat miercuri unei instanțe cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar s-au emis 49 de mandate de aducere a unor persoane din județele Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmbovița, suspecte că ar fi implicate sau complici la comiterea unor infracțiuni economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS