17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPușcărie pentru conducere fără permis

Pușcărie pentru conducere fără permis

În ultimii ani, craioveanul de 26 de ani a fost prins conducând fără permis de șapte ori  de către polițiștii de la Rutieră (Foto: Arhiva GdS)
În ultimii ani, craioveanul de 26 de ani a fost prins conducând fără permis de șapte ori
de către polițiștii de la Rutieră (Foto: Arhiva GdS)

Tânărul din Craiova care a fost prins de șapte ori conducând fără permis în ultimii ani a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Craioveanul, care în prezent este arestat preventiv, a reușit „performanța“ să fie prins de două ori în aceeași noapte circulând fără permis de conducere.

Craioveanul Laurențiu Pascu, de 26 de ani, a fost arestat preventiv pe 3 februarie, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Pascu a fost arestat după ce, în ultimii doi ani și jumătate, a fost prins de șapte ori conducând diverse autoturisme pe drumurile publice, deși nu a avut niciodată permis.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe 27 ianuarie, poliţişti de la Secția 1 au oprit pentru control, pe strada Împăratul Traian din Craiova, un autoturism condus de Laurențiu Pascu, de 26 de ani, din localitate. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că la volan se afla un „client“ vechi, care nu a avut niciodată permis de conducere. Acesta nu era la prima infracțiune de conducere a unui vehicul fără a avea permis. Pentru această ultimă infracțiune, pe 12 februarie, Pascu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Craiova. Între timp, Laurențiu Pascu, care era judecat în alt dosar de conducere fără permis, a fost condamnat la închisoare cu executare.

A recunoscut și a primit numai pedepse cu suspendare

Pe 24 octombrie 2014, Laurențiu Pascu era condamnat la un an şi șase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis, însă aceasta nu este prima condamnare a inculpatului. Instanța a contopit pedeapsa cu alte două pedepse primite în iunie 2014, iar Pascu a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare, tot cu suspendare.
În iunie 2014, în alt dosar, același Laurențiu Pascu a fost condamnat definitiv la un an și două luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru comiterea a… trei infracțiuni de conducere fără permis. Fusese prins conducând fără permis pe 10 iunie 2012, 25 noiembrie 2012 și 20 septembrie 2013.
În ediția din 18 august 2013 („Craiovean prins de două ori în aceeaşi noapte conducând fără permis“), Gazeta de Sud scria despre „isprăvile“ lui Pascu, care fusese prins chiar de două ori într-o noapte fără permis. În noaptea de 17 spre 18 august 2013, puțin după miezul nopții, Laurenţiu Pascu a fost prins de polițiștii de la Secția 3, pe strada Rovinari din municipiu, în timp ce conducea un autoturism fără a avea… permis de conducere. După mai puţin de trei ore, Pascu a fost depistat din nou conducând, însă de către un echipaj de poliţiştii care patrulau pe bulevardul Dacia. Tot în iunie 2014, același Laurențiu Pascu a fost condamnat de Judecătoria Craiova la un an de închisoare cu suspendare în alt dosar de conducere fără permis. În toate dosarele penale în care a fost condamnat, Pascu și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de pedepse mai blânde.

Trei ani și patru luni de pușcărie

Pe 16 ianuarie, anul acesta, cu aproape două săptămâni înainte să fie prins din nou la volanul unui autoturism, Pascu a fost trimis în judecată în alt dosar de conducere fără permis. Deși a ales să-și recunoască din nou faptele, de data aceasta nu a mai reușit să scape cu o pedeapsă cu suspendare. Pe 19 februarie, magistrații de la Judecătoria Craiova l-au condamnat la un an și jumătate de închisoare, pedeapsă la care le-au adăugat pe toate cele cu suspendare primite până în prezent de inculpat. În final, instanța a dispus ca inculpatul să execute trei ani și patru luni de închisoare. „Contopeşte pedeapsa de un an şi șase luni închisoare aplicată prin prezenta sentinţă cu pedepsele de zece luni închisoare, un an închisoare, un an şi două luni închisoare, un an închisoare şi un an şi șase luni închisoare în pedeapsa rezultantă de trei ani şi patru luni închisoare, pedeapsă ce o va executa în regim de detenţie. Constată că inculpatul este arestat preventiv în altă cauză“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova. Pe 4 martie, inculpatul a atacat cu apel hotărârea instanței, dosarul fiind înregistrat vineri pe rolul Curții de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 mai.

Conducerea fără permis

Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani. Codul Penal mai prevede că, dacă inculpatul își recunoaște faptele așa cum au fost reținute de procurori, limitele de pedeapsă prevăzute de lege se reduc cu o treime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS