6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Plăcerile carnale“ și „bărbatul reîncarnat în motan" de la Colegiul „Carol I“

„Plăcerile carnale“ și „bărbatul reîncarnat în motan” de la Colegiul „Carol I“

Colegiul Național „Carol I“ se află în pragul unui scandal (Foto: GdS)
Colegiul Național „Carol I“ se află în pragul unui scandal (Foto: GdS)

„Doamna profesoară povestește la clasă că are un pisic pe nume Tomas, care este reîncarnarea unui bărbat care se uită la mine când mă dezbrac“. După ce elevele de la clasa a XI-a I au făcut aceste dezvăluiri, părinții au început să-și retragă copiii de la cursul de limba engleză. Cazul este anchetat de ISJ Dolj.

Colegiul Național (CN) „Carol I“, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Craiova, se află în pragul unui scandal. Carmen Miulescu, profesoara care predă intensiv limba engleză la clasa a XI-a I, este acuzată de un grup de părinți că abuzează emoțional elevii.
„Reacțiile doamnei profesoare sunt imprevizibile, ceea ce induce un stres major și un abuz emoțional asupra copiilor, cu efecte negative asupra personalității lor, aflată în formare. Orele de engleză încep cu un discurs de intimidare“, se arată într-o scrisoare adresată Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj. Profesoara Carmen Miulescu este acuzată că nu i-a lăsat pe elevi să participe pe 1 martie 2015 la o simulare gratuită pentru Testul Cambridge. Ea le-ar fi adresat copiilor amenințări de genul: „Vă voi face scandal tot semestrul“, „Vă acuz de dare de mită“, „Mă supăr rău și nu vreți asta!“.
Mai mult, profesoara le-ar fi cerut elevilor să cumpere scaune pentru clasă și cărțile sale „Poetry festival“ (20 de lei) și „English for you“ (15 lei), spunând că vor lucra după ele, deoarece „sunt aprobate de minister“.

„Să fie supusă unei testări psihiatrice“

Pe 3 martie 2015, a avut loc o ședință la care mai mulți părinți și-au arătat nemulțumirea față de profesoara Miulescu. „Doamna profesoară a scos-o la tablă pe fiica mea, unde i-a solicitat să dezvolte în limba engleză «plăcerile carnale»“, a povestit unul dintre părinți. „A meditat-o pe fiica mea. După ce nu s-a mai prezentat la meditații, i-a ridicat fusta în fața clasei“, a dezvăluit o mămică, revoltată. Alt părinte a relatat ce i-a spus fata acasă: „Doamna profesoară povestește la clasă că are un pisic pe nume Tomas, care este reîncarnarea unui bărbat care se uită la mine când mă dezbrac“. În urma celor relatate, părinții au început să depună cereri pentru retragerea elevilor de la grupa profesoarei Miulescu. La direcțiunea CN „Carol I“ au fost înregistrate deja nouă cereri în acest sens.
Directorul instituției, prof. Alexandrina Thorwachter, a detaliat acest caz, arătând procedurile care vor fi parcurse în perioada următoare. „Am fost informați că un grup de părinți de la clasa a XI-a I a făcut o sesizare la ISJ Dolj la adresa profesoarei Miulescu, exprimându-și nemulțumirea față de comportamentul doamnei la orele de engleză. Ca urmare a acestei sesizări, la CN «Carol I» s-au prezentat două doamne inspectoare. A avut loc ședința cu părinții, la care au participat inspectoarele și conducerea liceului. A rămas ca ISJ Dolj să răspundă sesizărilor făcute de părinți. La nivelul școlii, vom analiza această situație conform metodologiei. Se va constitui o comisie de disciplină care va realiza o anchetă. Au mai fost sesizări în legătură cu doamna profesoară, dar nu la acest nivel. Lucrează de peste 15 ani în instituția noastră“, ne-a declarat prof. Thorwachter. Profesoara Carmen Miulescu nu a dorit să stea de vorbă cu reporterii GdS în legătură cu această problemă.
Părinții cer ISJ Dolj ca profesoara Miulescu „să fie supusă unei testări psihiatrice“ la o „comisie de specialitate“. De asemenea, oamenii cer inspectoratului să sancționeze „comportamentul neadecvat și abuziv asupra copiilor“. Ei au transmis că până la rezolvarea problemei elevii „nu vor mai frecventa orele susținute de doamna profesoară“. Reprezentanții ISJ Dolj nu au dorit să comenteze subiectul și au transmis GdS că rezultatul anchetei pe care o derulează la CN „Carol I“ va fi dat publicității în cursul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS