16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Pompierii i-au învăţat pe elevi cum să reacţioneze în caz de cutremur

Mehedinţi: Pompierii i-au învăţat pe elevi cum să reacţioneze în caz de cutremur

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au organizat astăzi o lecţie de informare şi educare preventivă despre cutremur, urmată de un exerciţiu cu forţe şi mijloace de intervenţie, la Colegiul Naţional „Traian” din municipiul Dr.Tr.Severin. Elevii şi cadrele didactice au avut ocazia să conştientizeze riscul producerii unui cutremur urmat de incendiu la unitatea de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea.

După ce i-au învăţat pe elevi cum să se comporte în cazul producerii unui cutremur, pompierii au testat modul de reacţie al cadrelor didactice şi al elevilor prin simularea unor situaţii de urgenţă, în care a fost nevoie de intervenţia acestora. Toţi elevii Colegiului Naţional „Traian” au fost evacuaţi din clase, într-un exerciţiu de intervenţie în cazul producerii unui cutremur major, urmat de un incendiu izbucnit în laboratorul de informatică.

Având parte de un eveniment neaşteptat, elevilor li s-a recomandat să stea liniştiţi, să nu iasă pe holuri şi scări şi să se ascundă sub bănci. După ce cutremurul s-a oprit, în laboratorul de informatică a izbucnit un incendiu. De această dată, elevii împreună cu cadrele didactice au trebuit să evacueze liceul. Surprinşi de fumul dens, mai mulţi elevi nu au putut ieşi din clasă. Pentru a-i salva pe elevi, dar şi pentru a stinge incendiul, a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru salvări la înălţime, pentru salvarea persoanelor surprinse în sălile inundate cu fum, dar şi pentru stingerea incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS