Acasă Local Dolj Dolj: S-a filmat cu arma în mână şi s-a ales cu dosar...

Dolj: S-a filmat cu arma în mână şi s-a ales cu dosar penal

-

Ieri,  în urma unor verificări efectuate la deţinătorii legali de arme şi muniţii letale, care au calitatea de vânător, poliţişti din cadrul Serviciului A.E.S.P., cu sprijinul lucrătorilor Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ, au efectuat două percheziţii domiciliare în comuna Sălcuţa, judeţul Dolj, la locuinţa lui M.Andrei, de 31 de ani şi la locuinţa lui P. Marian, de 42 de ani.

Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul de 42 de ani, în decembrie 2014, i-a încredinţat celuilalt arma de vânătoare deţinută legal, cu care acesta s-a filmat în extravilanul comunei Sălcuţa, apoi a postat filmarea pe o reţea de socializare.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la locuinţa lui P. Marian s-a descoperit arma în cauză şi 8 cartuşe de vânătoare de acelaşi calibru, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

În conformitate cu prevederile legale privind regimul armelor şi muniţiilor, pentru fapta sa doljeanul de 42 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5001 de lei, faţă de acesta luându-se şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi confiscarea armei în cauză.

În cauză se continuă cercetările faţă de M. Andrei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, urmând ca dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet cu propuneri legale.

ȘTIRI VIDEO GdS